Manga Somali to mori no kamisama dostane anime adaptaci

Milovníky fantasy a slice of life anime by mohla zaujmout série Somali to mori no kamisama, která se na televizních obrazovkách objeví v lednu příštího roku (i když původně se měla vysílat v již probíhající podzimní sezóně). Před několika dny byla zveřejněna druhá ukázka, a tak se na anime můžeme podívat blíže.

V Somali to mori no kamisama jsou lidé pronásledováni, téměř vyhubeni a povrch světa je ovládán nejroztodivnějšími rasami humanoidního typu. Jednoho dne golem, strážce místního lesa, potkává malou zuboženou dívku Somali, která ho osloví „tati“. Začíná se psát příběh osudového setkání a vztahu dcera–otec mezi člověkem a zvláštní bytostí, kteří se společně vydávají na dlouhou cestu.

Podle popisu se jedná o „klasické putovní“ anime, není zde jasně stanoven cíl cesty a dá se tedy očekávat, že hlavním nosným prvkem bude děj. Nezbývá než počkat, jak se tvůrcům série povede myšlenky a poselství z mangy přetavit do anime formy. Obě ukázky vypadají vizuálně zajímavě, a i když o dechberoucí záležitost se tu pravděpodobně jednat nebude, působí videa pocitově velmi zvláštně a epicky.

V hlavních rolí seijú se představí Minase Inori (Rem z Re: Zero kara nebo Hestia z Danmači) jako Somali a Ono Daisuke (Handa z Barakamonu nebo Džótaró ze Stardust Crusaders) jako Golem. Dále pak uslyšíme Nanami Hiroki, Suzuki Tacuhisu, Hajami Saori, Ono Júki a Kobajaši Ju. Režie se ujal Jasuda Kendži (Macross Δ) a animaci dostalo na starost studio Satelight (Hellsing Ultimate, Senki Zeššó Symphogear nebo Log Horizon). Fanoušci Minase Inori se na ni pak můžou těšit ještě v závěrečné znělce anime.

První ukázka:

Druhá ukázka: