Šin Sakura taisen na TGS a oznámení anime

Na letošní akci Tokyo Game Show, konané od 12. do 15. září, nemohla chybět prezentace nadcházející hry Šin Sakura taisen. Na té byla producentem Katanoem Tecuem odhalena další nálož nových informací. Vedle novinek přímo o herním titulu byla oznámena i animovaná adaptace. Dočkali jsme se rovnou dvou nových upoutávek ke hře, úvodní titulkové sekvence a první upoutávky k anime. Obrázek vlevo, který slouží jako propagační ilustrace k animované adaptaci, nakreslil Kudó Masaši, animátor adaptující původní návrhy postav Kuboa Taitoa pro potřeby hry.

Ještě před novými informacemi z TGS2019 shrneme novinky z poslední YouTube prezentace, která proběhla 21. srpna. Na té došlo k odhalení dvou nových postav – Arthura (Šimazaki Nobunaga) a Lancelota (Numakura Manami). Autorem jejich návrhů je ilustrátor BUNBUN, jenž navrhoval některé z postav ve hře Fire Emblem Heroes, vytvářel původní návrhy postav pro anime Sakura Quest a pod pseudonymem abec kreslí ilustrace pro knižní sérii Sword Art Online. Jako další byl uveden Gekizó, sloní maskot, kterého nakreslil Sugimori Ken, hlavní návrhář postav pro herní sérii Pocket Monsters.

Katano uvedl tři nové postavy. První z nich byla záhadná maskovaná žena zvaná Jaša, která svým vzhledem nápadně připomíná Šingúdži Sakuru, hrdinku z prvních dílů série, čemuž napovídá i fakt, že nové postavě propůjčila hlas Jokojama Čisa, seijú původní Sakury. Následovalo představení další z mezinárodních skupin bojujících s démony – nyní přišla řada na Německo. To reprezentují Eris a Margaret, kterým propůjčily hlasy Mizuki Nana a Kugimija Rie. Jejich návrhy postav vytvořil kreslíř Šimada Fumikane, kterého můžeme znát jako autora původních návrhů postav k anime GIRLS und PANZER.

Animovaný projekt nazvaný Šin Sakura taisen the Animation bude mít seriálovou podobu. Měli bychom se ho dočkat v průběhu roku 2020, bližší období však zatím specifikováno nebylo, nicméně došlo ke zveřejnění několika jmen tvůrčího týmu. Režie se ujal Ono Manabu, známý například pro animované adaptace mangy Saki. V současné době je režisérem seriálu Sword Art Online Alicization, jehož druhá polovina nás čeká letos na podzim. Jako hlavní scénáristé jsou uvedeni Ono a Urahata Tacuhiko. Druhý jmenovaný byl součástí projektů Master Keaton a High Score Girl. Hudební doprovod pro seriál složí Tanaka Kóhei, autor hudby pro původní hru. Animační práce byly svěřeny studiu Sanzigen, jež bylo pověřeno i tvorbou animovaných sekvencí, které budou k vidění ve hře. Obsazení rolí zůstává totožné pro předlohu i adaptaci.

Herní upoutávky

Úvodní titulková sekvence ke hře

Upoutávka animované adaptace