Kabukičó Sherlock na podzim

Na podzim se dočkáme nového originálního projektu nazvaného Kabukičó Sherlock, který produkuje společnost KADOKAWA, zatímco animační práce byly svěřeny studiu Production I.G. Půjde o televizní seriál, jehož úvodní epizoda si odbude premiéru v sobotu 12. října na stanici MBS v programovém bloku Animeism. Seriál byl původně oznámen loni v srpnu pod dočasným názvem Kabukičó no jacu a měl se vysílat již letos na jaře, nicméně došlo k tichému odkladu. Na doposud zveřejněné upoutávky se můžete podívat na konci článku.

Režie se ujala Jošimura Ai, jež vedla projekty Cheer danši!! a Ao haru Ride. Vedoucím scénáristou se stal Kišimoto Taku, kterého známe ze seriálů Haikjú!! a Usagi Drop. Jahagi Tošijuki nakreslil návrhy postav, jako tomu bylo i v případě projektu Joker Game. Jahagi se rovněž ujal i povinností předního režiséra animace. Návrh výpravy vytvořil Kanehira Kazušige, v jehož životopise najdeme Senkó no Night Raid a THE IDOLM@STER, zatímco o režii výpravy pečuje Katahira Šindži, který má na svědomí například Haibane renmei a Isekai šokudó. Barevnou paletu vytvořila Fudžita Erika. Vedoucím kompozitu se stal Arahata Kazuja. Střih má v rukou Hamauzu Taeko. Isobe Kendži zastává pozici CG režiséra.

První epizoda ponese název „Těší mě, vážení detektivové“ a její scénář napsal Kišimoto Taku. O obrazový scénář i epizodní režii se postarala sama Jošimura Ai. Animačními režiséry jsou Ókubo Tóru, Mori Micue a Jamaguči Asuka. Z poslední doby se Ókubo a Mori podíleli na B: The Beginning; Jamaguči na Mahódžin Guruguru.

V hlavních rolích se představí Koniši Kacujuki, Nakamura Júiči, Jamašita Seiičiró, Saitó Sóma, Tójama Nao, Aojama Jutaka, Tačibana Tacumaru a Suwabe Džuniči. Hudební doprovod složil Iga Takuró, jehož tvorba doprovázela seriály Wataši ni tenši ga maiorita! a Cuki ga kirei. Zvukovou režii obstarává Nagasaki Jukio. Píseň CAPTURE k úvodním titulkům nahrálo hudební duo EGO-WRAPPIN‘ a píseň Hjakuoku kónen k závěrečným titulkům nazpívala LOZAREENA.

Seriál přenáší geniálního detektiva Sherlocka Holmese do dob současných na místo tokijské čtvrti Šindžuku, kde jej v baru zvaném Pipe Cat vyhledá doktor John H. Watson s nadějí, že mu bude detektiv schopen pomoci. Watson zatím netuší, že zmíněný podnik se jenom hemží soukromými očky, kterým právě policejní inspektor Lestrade zadal jasný úkol – najděte řádícího sériového vraha známého jako Jack Rozparovač. Ten, komu se podaří pachatele dopadnout, získá odměnu deseti milionů jenů. S jasnými pravidly, kdo dřív přijde, ten dřív bere, se rozpoutává zběsilý detektivní závod plný tajemna, napětí i komedie, do nějž se zaplete i náš nebohý doktor.