Anime z prostředí dívčího baseballu na obzoru

Pro fanoušky sportovních anime se na jaro příštího roku chystá jeden baseballový kousek s názvem Tamajomi (což je mimochodem složenina jmen dvou hlavních hrdinek). Podle zveřejněných ilustrací se ale možná také bude jednat o CGDCT (roztomilé dívky dělají roztomilé věci), což by mohlo potěšit jinou část fanoušků. A jaká bude dějová zápletka?

Na nižší střední škole hrála Takeda Jomi baseball jako nadhazovačka. Bohužel k sobě neměla stejně dobrého chytače, a nemohla proto používat svůj nejlepší pohyb „magický nadhoz“. Toto omezení Jomi stálo postup v meziškolním baseballovém turnaji a nakonec se po nižší střední rozhodla s baseballem úplně skončit. Její nová střední škola dokonce ani nemá baseballový klub. Potkává se tu ale se svou kamarádkou z dětství Jamazadži Tamaki, se kterou společně hrávaly baseball jako děti. Ba co víc – Tama je vynikající chytačka, která dokáže chytit i Jomin magický nadhoz. Obě tak řízením osudu dostávají možnost splnit si svůj dětský slib a hrát společně baseball. Jejich nové dobrodružství právě začíná.

Předloha v podobě mangy vychází od dubna 2016 v časopisu Manga Time Kirara Forward a šestý díl by se měl na pultech knihkupectví objevit v září. Jak už bylo zmíněno, anime se podle plánu bude vysílat v jarní sezóně 2020. Výroba byla svěřena studiu A-Cat (Frame Arms Girl), režie se ujal Fukušima Tošinori (mimo jiné režisér čtyř sérií baseballového anime Major) a návrh postav vytvoří Kikuta Kóiči (Kono Subarašii Sekai ni Šukufuku wo!)