V chystaném anime se podíváme do renesance

Do minulosti se v mangách, novelách a anime můžeme dostat poměrně často. Většina z těchto děl má ale historické prostředí jen jako kulisu a autoři si často spíše vytváří vlastní světy, které mají „nádech minulosti“ a které jsou tak pro publikum atraktivní a zajímavé. V manze Arte, jejíž anime adaptace byla minulý týden oznámena, bychom ale měli navštívit velmi realisticky vyobrazenou renesanční Florencii. Podle popisu děje to ale nebude, alespoň pro hlavní hrdinku, bez problémů:

Šestnácté století, Florencie, Itálie, dívka, umělecké ambice! Zrození renesanční doby, ve které umění vzkvétá. V zapadlém koutě velkého města začíná pouť dívky, která prozatím žije bezstarostný život. Jejím snem je stát se malířkou, což je v této době nemyslitelné i pro dceru ze šlechtické rodiny. Malířství je výhradně mužská profese a ženy čelí silné diskriminaci. I přes množství překážek se dívka jménem Arte nevzdává a s pozitivním přístupem jde tvrdě za svým cílem a na své cestě se neváhá vzdát ani výhod svého šlechtického původu.

Předloha od mangaky Ókuby Keie vychází od roku 2013 v měsíčníku Komikku Zenon. V sobotu vyšel jedenáctý díl této mangy v originále a v angličtině jsou momentálně k dispozici tři díly v digitální verzi. Co se týče anime, byly prozatím oznámeni jen sejiú hlavních postav, a to Komacu Mikako (např. Cugumi Seiširó z Nisekoi) jako Arte a Koniši Kacujuki (např. Kamina z Tengen toppa Gurren Lagann) se představí v roli Lea, což je malíř, který přijme Arte jako svou učednici.

zdroj:   ANN