SHIROBAKO se do kin podívá příští jaro

V úterý 2. července došlo ke spuštění oficiálních stránek chystaného animovaného filmu SHIROBAKO. Dále byla zveřejněna nová propagační ilustrace, konkrétnější podoba tvůrčího týmu i plánované období premiéry. Té se film v japonských kinech dočká příští rok na jaře. Filmové pokračování naváže na seriál z roku 2014. S odstupem několika let se vrátíme k Mijamori Aoi a jejím snahám vypořádat se s nástrahami animačního průmyslu natolik, aby byly jí svěřené projekty hotovy pokud možno včas. Čtyřiadvacetiepizodní seriál se od 4. července (čtvrtek) začíná znovu vysílat. Tentokrát ve 22:00 na stanici TOKYO MX.

Oficiální stránky potvrdily návrat hlasových hereček pětice ústředních postav. Těšit se tak opět můžeme na výkony Kimury Džuri, Jošimury Haruky, Čisugy Haruky, Takany Asami a Ówady Hitomi.

Jako režisér se vrací Mizušima Cutomu, známý například pro seriály GIRLS und PANZER a xxxHOLiC. Scénář napsala Jokote Mičiko, Mizušimova častá spolupracovnice z projektů Džoširaku a Kangoku gakuen. Původní návrhy postav jsou dílem ilustrátora s pseudonymem Ponkan8. Pro potřeby animace je přetvořila Sekiguči Kanami, jež se ujala i povinností přední režisérky animace. Sekiguči kreslila návrhy postav pro anime Canaan a Hanasaku iroha. Výpravu společnými silami vedou Takeda Júsuke a Kakizakai Cukasa, oba z výtvarného studia Bamboo, jehož práci jsme mohli vidět mimo jiné ve videoklipu ke skladbě Shelter.

Barevnou paletu vybírala Inoue Kacue, zodpovědná například za seriál Učóten kazoku. Takahaši Ajumu je vedoucím střihu. Hlavní kameramankou se stala Kadžiwara Jukijo. O zvláštní efekty se postará Kató Čie. Režií CG složky byl pověřen Ičikawa Motonari, jehož práci jsme mohli vidět v nedávném Fairy gone. S plánováním projektu a konkretizací námětu pomáhá společnost Infinite producenta Nagataniho Takajukiho. Infinite asistovala mimo jiné u titulů Flip Flappers a Sóšin šódžo Matoi. Animační práce jsou v rukou studia P.A.WORKS.