Podrobnější pohled na Shin Sakura taisen

Ve středu 25. července se na YouTube konala druhá živá prezentace nových informací o chystané hře nazvané Šin Sakura taisen. Vedle dalších střípků o herních systémech, postavách a hudbě bylo v závěru oznámeno i přesné datum vydání a rovněž akce, na které budou mít návštěvníci první možnost si hru osahat. Informace ze streamu byly následně nahrány i na oficiální stránky projektu. Hra vyjde v Japonsku ještě letos 12. prosince, v současné chvíli je oznámena pouze verze pro konzoli Playstation 4.

První stream ze závěru června uvedl čtyři nové postavy. První z nich, Kanzaki Sumire, byla jednou z hlavních hrdinek v původní Sakura taisen. Hlas jí opět propůjčí Tomizawa Mičie. Další tři postavy jsou již originální – sekretářka Rindó Kaoru (Išikawa Jui), prodavačka Óba Komači (Širaiši Rjóko) a mechanik Šiba Reidži (Sugita Tomokazu). Druhý stream začal představením první charakterové písně pro postavu Amamiju Sakuru nazvanou Otome nandesujo, jejíž úryvek byl puštěn přímo ve vysílání. Hudbu složil Tanaka Kóhei, o aranžmá se postaral Akifumi Tada, text napsal Išii Džiró. Píseň nazpívala představitelka postavy Sakura Ajane.

Následovalo odhalení dvou postav, které pocházejí ze Šanghaje a tamní obranné jednotky proti démonům. Jejich velitelem je osmnáctiletý Yan Shaoron (Umehara Júičiró) s trochu prořízlou pusou. Po jeho boku stojí šestnáctiletá vždy veselá Hwan Yui (Uesaka Sumire). Postavy navrhla animátorka a ilustrátorka Horiguči Jukiko. Ta vytvořila i jejich bojové úbory, u kterých byla požádána, aby se neohlížela na kostýmy hlavních postav a vytvořila zcela vlastní.

Značné stylistické obměny se dočkala bojová část, která byla v předchozích dílech zpracována jako strategie, nicméně zde se dočkáme přímého bojového postupu ne nepodobného vybíjení stovek nepřátel v musó hrách. Změny i hru jako takovou si budou moci šťastlivci vyzkoušet 31. srpna na akci konané v Asakuse, kde bude hráčům poprvé k dispozici hratelná verze. Zájemci se musí přihlásit do losování, z něhož budou následně vybráni vítězové. Registrace jsou otevřeny do 12. srpna.

Na závěr byla puštěna nová upoutávka s datem vydání hry a informace o limitované edici. Běžná edice vyjde na 8 800 jenů (bez daně), zatímco limitovaná edice bude stát 14 800 jenů. Kromě základní hry nabídne limitovaná edice sbírku více než šedesátí písní, které byly pro sérii v průběhu let vytvořeny, a rovněž ilustrační sbírku s vybranými kresbami z celé historie série; kniha má mít 72 stran.