Sakura taisen se vrací s novou hrou

Na víkendové akci SEGA FES 2019 došlo k odhalení nových informací o chystané hře Šin Sakura taisen, o níž jsme doposud věděli pouze to, že bude. Nová hra ze série bude vydána na PS4, a ač zatím konkrétní datum známo není, měla by v Japonsku vyjít nadcházející zimu, zatímco na západě až na jaře 2020. Titul se bude odehrávat dvanáct let po událostech Sakura taisen V ~Saraba itošiki hito jo~ (v anglické verzi vydané pod názvem Sakura Wars V: So Long, My Love), která vyšla v roce 2005 pro konzoli PS2. I novou hru vyvíjí SEGA, konkrétně její interní tým, který má na svědomí sérii Sendžó no Valkyria (na západě známou jako Valkyria Chronicles). Na první upoutávku ke hře se můžete podívat na konci článku.

Novým návrhářem postav série se stal Kubo Tite, známý především pro svou mangu BLEACH serializovanou v časopise Šúkan šónen Jump. Pro potřeby produkce je přetvořil animátor Kudó Masaši. Toho můžeme znát jako návrháře postav animované adaptace BLEACH. Autorem příběhu se stal Išii Džiró, scénárista anime Bubuki Buranki a režisér i scénárista hry Time Travelers. Scénář napsal Suzuki Takaaki, který je podepsán jako autor námětu pod High School Fleet. Mimoto byl jedním z hlavních tvůrců série Strike Witches. Návrhy mechanických jednotek nakreslil Akitaka Mika. Jeho návrhy jsme mohli vidět v projektech Kidó senši Gundam ZZ a Silent Möbius. Vedoucím režisérem titulu je Satomi Haruki.

Původní návrhy postav pro předchozích pět dílů vytvořil Fudžišima Kósuke, autor stojící za mangami jako Taiho šičau zo a Aa megami-sama. Animátor Macubara Hidenori je přetvářel pro potřeby her i animačních klipů, které se v nich objevují; zároveň sloužil jako animační režisér pro všechny herní ilustrace i animační sekvence. V prvních pěti dílech byl strůjcem příběhu i scénáře Akahori Satoru. Akahori psal scénáře k anime Učú no kiši Tekkaman Blade a Denei šódžo -VIDEO GIRL AI-. Autor koncepce, námětu a producent celé dosavadní série Hiroi Ódži popřál novému týmu mnoho zdaru s tvorbou.

Tím, kdo nový díl spojuje s těmi staršími, je hudební skladatel Tanaka Kóhei. Šin Sakura taisen má podle slov tvůrců fungovat jako teoretický restart série. Příběh odehrávající se dvanáct let po předchozím díle uvede zcela nové postavy, které budou čelit neznámým soupeřům a výzvám. Titul je prezentován jako „CG akční dobrodružné drama“. Hráčovým avatarem bude Kamijama Seidžúró (Azakami Jóhei), vedoucí týmu slečen bojujících proti silám zla. Mezi ty patří Amamija Sakura (Sakura Ajane), Šinonome Hacuho (Učida Maaja), Močizuki Azami (Jamamura Hibiku), Anastasia Palma (Fukuhara Ajaka) a Claris (Hajami Saori). Úvodní písní bude nová verze Geki! Teikoku kagekidan – ústředního hudebního motivu celé série, který tentokrát nazpívají seijú nových postav. Hra by se měla odehrávat kompletně v 3D prostředí.

První titul ze série Sakura taisen byl vydán v září roku 1996 pro konzoli SEGA Saturn. Šlo o kombinaci vizuální novely a tahové strategie. Hráč se v něm ujímá role Ógamiho Ičiróa, který se stává velitelem šestičlenného týmu dívek schopných pilotovat mechanické jednotky. Ty kromě páry pohání i silná duševní energie, kterou zmíněné dívky i Ógami jako jeden z mála mužů vládnou. Za běžných okolností celá organizace operuje jako divadelní společnost, kde dívky veřejnosti hrají svá představení, nicméně v případě nepřátelského útoku démonů se Ógami i dívky vydávají do akce odrazit hordy nepřátel, zmařit plány jejich zlotřilých pánů a přitom se snažit ochránit Tokio roku 1923.