Nový film se zlodějíčkem Lupinem

Již letos v lednu bylo oznámeno, že se v jarních měsících máme těšit na nový film s proslulým zlodějem Lupinem. Nebylo však upřesněno, o co přesně se jedná. Nyní však došlo k odhalení bližších informací, které nám již poskytují jasný obrázek. Film ponese název LUPIN THE IIIRD Mine Fudžiko no uso (Lupin Třetí: Lež Mine Fudžiko). Premiéry se dočkáme v pátek 31. května, kdy bude film uveden do dvaadvaceti japonských kin. Slavnostní premiéra proběhne v Šindžuku Wald 9. Plakát k filmu můžete vidět vlevo, zatímco upoutávku přikládáme na konec článku.

Nový snímek se řadí do Lupinovské série režiséra Koikeho Takešiho, která započala v roce 2014 filmem Džigen Daisuke no bohjó, na nějž o tři roky později navázal Čikemuri no Išikawa Goemon. Stejně jako i v případě předchozích filmů se i zde ujal Koike hned několika důležitých tvůrčích pozic – režie, návrhů postav, animační režie a nejspíše můžeme očekávat, že bude i část sám animovat. Mimo tato zlodějská dobrodružství má na svědomí například režii filmu REDLINE. Scénář napsal Takahaši Júja, jenž byl hlavním scénáristou v případě seriálů Donten ni warau a Luck and Logic.

Režisér a Koikeho kamarád Išii Kacuhito je uveden jako kreativní poradce. Pod plánováním projektu jsou podepsáni Kató Rjóta a Kató Šúhei. Animačním producentem je Kijozono Jú. Animační práce probíhají pod střechou studia Telecom Animation Film. Projekt produkuje společnost TMS Entertainment, která jej bude společně s T-Joy i distribuovat. Hudební doprovod složil James Šimodži. Hlasové obsazení zůstává totožné s předchozím filmem, čekají nás tedy opět výkony Kurity Kaničiho, Kobajašiho Kijošiho a Sawaširo Mijuki.