Fate/Grand Order a jeho dva nové anime projekty

Fate/Grand Order neboli FGO je jedna z nejpopulárnějších mobilních her současnosti, a to ať z hlediska počtu aktivních hráčů, výnosů, nebo množství ilustrací vzniklých na její motivy. Není proto žádné velké překvapení, že právě tato hra dostane (další) anime adaptaci. A nedostane jen jednu, ale hned dvě. Letos v říjnu se můžeme těšit na televizní seriál Fate/Grand Order: Zettai Madžú Sensen Babylonia, který vzniká pod taktovkou studia CloverWorks, a hned příští rok na první část dvoudílného filmu Fate/Grand Order: Šinsei Entaku Rjóiki Camelot s podtitulem Wandering: Agateram, který je připravovaný studiem Production I.G.

A o čem vlastně tyto nově vznikající projekty budou? Zatímco seriál bude vyprávět příběh sedmé kapitoly, film vzniká jako adaptace šesté kapitoly hry. Možná se ptáte, proč zrovna šestá a sedmá kapitola. Loni v lednu se společnost Aniplex pomocí dotazníku zjišťovala od hráčů FGO, jakou část hry mají nejraději a jakým směrem by si přáli, aby se projekt dál vyvíjel. Jak už můžete tušit, na prvním místě v oblíbenosti se umístila sedmá a hned za ní šestá kapitola. Co se týče výsledků budoucího vývoje, první místo obsadilo TV anime a druhé anime film.

Během minulého týdne, který byl díky AnimeJapan 2019 velmi štědrý na novinky, bylo zveřejněno hned několik informací ohledně anime projektů FGO. Televizní seriál Fate/Grand Order: Zettai Madžú Sensen Babylonia dostal nové promo video, plakát a již devátou ilustraci postavy (tentokrát jde o protagonistu Fudžimarua Ricuku) a film Fate/Grand Order: Šinsei Entaku Rjóiki Camelot svoji první oficiální ilustraci. Mimoto byli u obou projektů zveřejněni další členové týmů a hlasoví herci, kteří se budou na přípravě titulů podílet.