Digimon Adventure slaví dvacet let

Dnešního dne před dvaceti lety, tedy 6. března 1999, došlo k premiéře filmu Digimon Adventure gekidžóban, čímž se začala psát historie této animované série. Na krátký film hned o den později navázal první televizní sériál Digimon Adventure vysílající se na Fuji TV. U příležitosti 20. výročí této události došlo k aktualizaci oficiálních stránek o nové informace týkající se současných i nadcházejících projektů značky. V první řadě byl připomenut chystaný film, kterého bychom se měli dočkat příští rok začátkem jara. Nový plakát, který nakreslil Nakacuru Kacujoši, můžete vidět vlevo. Z tvůrčího týmu jsou zatím známá pouze čtyři jména. Producentka Seki Hiromi je pod filmem podepsána jako dozor, návrhy postav pro film nakreslil animátor Nakacuru Kacujoši a Watanabe Kendži se ujal návrhů Digimonů, přičemž všichni tři kdysi stáli za zrodem této značky. Watanabe navrhoval příšerky již do původních her a Seki produkovala první čtyři digimoní seriály, k nimž vytvářel návrhy postav právě Nakacuru. Čtvrtým oznámeným jménem je producent Kinošita Jósuke.

Na oficiálních stránkách byly rovněž zveřejněny nové návrhy hlavních postav. Nadcházející film se bude odehrávat několik let po událostech z filmové série Digimon Adventure tri., která vznikla jako projekt k 15. výročí. Hlasové obsazení projektu bude stejné jako v tri., těšit se tak můžeme na Hanaeho Nacukiho, Hosoju Jošimasu, Mimori Suzuko, Tamuru Mucumi, Jošidu Hitomi, Ikedu Džunju, Enokiho Džunju a Mao, kteří namluví hlavní lidské postavy. O Digimony se postarají Sakamoto Čika, Jamaguči Majumi, Šigemacu Atori, Jamada Kinoko, Takeuči Džunko, Sakurai Takahiro, Macumoto Miwa a Tokumicu Juka.

Dalším krokem k oslavě 20. výročí bude spolupráce Digimonů a Hacune Miku. Specifika zatím prozrazena nebyla, nicméně Uki Acuja byl pověřen nakreslením ilustrace k této příležitosti. Uki se v minulosti osvědčil jako mangaka, režisér, návrhář postav i animátor. Byl to právě on, kdo vytvořil původní návrhy postav k Digimon Adventure tri. Na nové ilustraci vidíme Hacune Miku a Agumona, kolem nich pak víří hejno motýlů, které nenásilně odkazuje k písni Butter-Fly – ta posloužila jako opening k první sérii. Letos 2. dubna také půjde do prodeje BD-Box s kompletní sérií Digimon Frontier.