Crowdfunding a odvážné plavky

Japonská značka Mocolle, jejíž jméno vzniklo sloučením slov „mousou“ (fantazie) a „collection“, spustila novou crowdfundingovou kampaň na tentokrát opravdu sexy plavky. I když některé předešlé projekty byly poměrně vyzývavé, jmenujme třeba sexy zajíčkovské spodní prádlo, plavky ve stylu chrámové kněžky (miko) nebo nindža plavky, o kterých jsme psali loni na jaře, probíhající kampaň na plavky ve stylu sukuby (ženský démon, který svádí muže a souloží je vyčerpává, někdy až k smrti) je zatím rozhodně nejodvážnější.

Autorem nápadu je cosplayerka non skrývající se pod twitterovým účtem @monhannoero. Grafický návrh vzešel od “-N◎N-“ (@NONZiLe) a pak už následovala samotná produkce plavek. Teoreticky se jedná o dvoudílné plavky, ale kromě malých netopýřích křídel (pevná součást horního dílu) sada obsahuje také čelenku s rohy a spodní díl plavek má navíc odnímatelný ocas, takže pojem dvoudílnost není zcela přesný. Pro příznivce ženského poprsí má horní díl vepředu výřez ve tvaru srdce a uvnitř plavek se pak skrývají dvě kapesní vložky pro zvětšení objemu. Z přední části spodního dílu rošťácky vyčuhují dva malé růžky a vzadu je již zmiňovaný ďábelský ocas. Vzhledem k designu působí plavky spíše jako cosplay záležitost a v tom případě přímo vybízejí, abyste k nim při nošení přidali další doplňky, stejně jako modelky na fotkách non, Saku, Kururu Kurasaka a Tuna Majo.

Cíl kampaně, který si tvůrci stanovili na 500 000 jenů (asi 105 000 Kč), byl prozatím čtyřnásobně překonán, i když stále zbývá 20 dní do konce. Minimální příspěvek je 500 jenů, za které dostanete děkovnou video zprávu od autorky non, plavky pak můžete mít od 7 700 jenů (1 650 Kč) za jeden kus po 23 000 jenů (4 950 Kč) za tři kusy. Účast na hodinovém focení se všemi čtyřmi cosplayerkami vás přijde na 16 200 jenů (3 500 Kč) a nejdražší cena v hodnotě 30 000 jenů (6 500 Kč), kterou je růžová paruka cosplayerky non, je už bohužel vyprodána. I pokud ale momentálně nemáte peníze nebo prostě jen váháte, je docela dobře možné, že se plavky za nějakou dobu dostanou i do kamenných prodejen a budete si je tedy moci koupit i mimo crowdfundingový portál camp-fire.