Cencoroll oslaví deset let

Ve středu 9. ledna došlo k založení oficiálního twitterového účtu ke krátkému filmu s názvem Cencoroll. Kraťas měl premiéru 28. července 2009 a brzy tedy oslaví své desáté narozeniny. Bylo to i důvodem nynějšího založení Twitter účtu, který má být aktivní pouze po omezenou dobu a měl by sloužit jako centrum informací o nadcházejícím dění kolem filmu. Třicetiminutové dobrodružství se totiž odvysílá v televizi, k čemuž dojde v úterý 15. ledna přesně o půlnoci na televizní stanici TOKYO MX.

Naděje příznivců Cencorollu se upínají k tomu, že po odvysílání filmu, případně následně prostřednictvím nového Twitteru, by mohla být upřesněna situace s pokračováním prostě nazvaným Cencoroll 2. To bylo původně oznámeno již v roce 2010. V roce 2014 pak byl na březnové akci AnimeJapan film prezentován s tím, že půjde do kin ještě v létě toho roku, nicméně na podzim byly oficiální stránky doplněny o informaci, že vinou produkčních průtahů došlo k odložení premiéry. Od té doby jsme se nedočkali žádných oficiálních informací. Pouze několika ilustrovaných ujištění autora Ukiho Acuji, že na projektu stále pracuje.

Cencoroll vychází z manga jednorázovky Ukiho Acuji, která v roce 2005 získala ocenění nakladatelství Kodansha. Práce byla zafinancována spolkem Dóga Kakumei Tókjó, který umožnil Ukimu vytvořit krátký animovaný film. Po úvodním pilotu, který získal pozitivní ohlasy, se produkce ujala společnost Aniplex. Uki tak mohl vytvořit půlhodinový krátký film. Sám se postaral o režii, scénář i kompletní animaci. Hudební doprovod i závěrečnou píseň LOVE & ROLL složil ryo; píseň nazpívala Janagi Nagi, v té době vystupující pod pseudonymem nagi. Hlavní postavy namluvili Šimono Hiro, Hanazawa Kana, Morija Satomi a Kimura Rjóhei. Děj kraťastu vypráví o dětech schopných telepaticky ovládat zvláštní monstra.

zdroje:   Natalie,  Twitter