Asuna jako virtuální Youtuberka

Mnozí z vás už asi slyšeli o virtuálních Youtuberech, smyšlených personách, které na Youtube dělají v podstatě to, co jejich „skuteční“ živí protějšci. Průkopnicí tohoto žánru je Kizuna Ai, která od svých počátků stačila nabrat už dva milióny odběratelů a která například své narozeniny oslavila naživo před fanoušky. Během loňského a letošního roku začaly postupně vznikat její následovnice a řada z nich se také stala značně populární.

Za většinou těchto virtuálních idolů stojí celé produkční týmy a Kizuna Ai není výjimkou. Asi nikoho nepřekvapí rozhodnutí známějších japonských studií, že se na této formě zábavy také přiživí. Na Youtube tak můžete mimo jiné zahlédnout například Sonico od studia Nitroplus. Nyní se k ní přidala i Asuna z anime Sword Art Online.

Podle oficiálního webu to vypadá, že Asuna bude hlavně komunikovat s fanoušky a bude oznamovat nejrůznější věci týkající se SAO. Fanoušky jistě potěší, že ji namluví seijú Tomacu Haruka, která jí propůjčila hlas i v anime. Asuna se při odpovědích prý dokonce bude i oblékat na přání dotazovatelů. Bohužel jsou její videa na Youtube blokována pro všechny země mimo Japonska, takže pokud se budete chtít na Asunu podívat, musíte jít buďto na Twitter, či použít nějakou proxy nebo VPN službu.

zdroj:   SGCafe