Animovaný sborník Rinši!! Ekoda-čan

V pátek 10. srpna došlo k oficiálnímu oznámení nové animované adaptace komediální čtyřpanelové mangy nazvané Rinši!! Ekoda-čan, za níž stojí kreslířka Takinami Jukari. K odhalení projektu došlo skrze spuštění oficiálních stránek. Půjde o televizní seriál, jehož se dočkáme příští rok v lednu a jenž se bude vysílat na stanicích TOKYO MX and AT-X. Propagační obrázek můžete vidět vlevo. Projekt bude antologií dvanácti epizod, přičemž každá byla svěřena zcela jinému režisérovi a animačnímu týmu. Seznam režisérů v pořadí převzatém z oficiálních stránek najdete níže. Seznam neindikuje, v jakém pořadí se epizody jednotlivých tvůrců odvysílají.

Sugii Gisaburó režíroval například seriály Dororo to Hjakkimaru a Captain Cubasa z roku 2001; vedle těch i film Guskó Budori no Denki z roku 2012. Takahaši Rjósuke se postaral o seriálové zpracování Cyborg 009 z roku 1979 a dále je duchovním otcem série Sókó Kihei Votoms. Daiči Akitaró se může pochlubit režií seriálu Ima, Soko ni Iru Boku a OVA Animation Seisaku Šinkó Kuromi-čan. Močizukiho Tomomiho mohou diváci znát jako režiséra filmu Umi ga Kikoeru, OVA Jokohama Kaidaši Kikó a seriálu Saraija Gojó. Misawa Šin se postaral o adaptace dvou sérií ze světa motosportu, Initial D a Capeta. Takahaši Takeo je znám díky adaptacím knih Ókami to Kóšinrjó a Maojú Maó Júša, případně díky lechtivějším záležitostem, jako jsou Aki Sora a Josuga no Sora.

Jonetani Jošitomo stál u geneze seriálu Júša Ó GaoGaiGar a dále zadaptoval mangu Šokugeki no Sóma. Kobajaši Osamu stál za seriály BECK, Paradise Kiss a Mahó Cukai ni Taisecu na Koto ~Nacu no Sora~. Kodžima Masajuki má na svědomí adaptace Master Keaton, Monster a Made in Abyss. Šigino Akira režíroval Čó Kósoku Galvion a Mahó no Idol Pastel Jumi. Nagahama Hiroši má na kontě animované zpracování Mušiši a Aku no Hana. Seznam završuje osobitý tvůrce krátkých filmů Morimoto Kódži, mezi jehož díly můžeme vyzdvihnout například antologii Memories, OVA Jack to Mame no Ki, film Tobe! Kudžira no Peek a desátou epizodu seriálu 18if.