Je libo vafle z krevních destiček?

Jedno z nejpopulárnějších anime této sezóny je bezesporu Hataraku Saibó (v překladu Pracující buňky). A na vlně popularity se rozhodla svézt i tematická kavárna v centru Tokia, která bude v srpnu nabízet dvě speciální menu.

„Protiúpalové menu“ bude k dispozici prvních patnáct dní v měsíci. Od šestnáctého srpna si pak budete moci objednat „Menu proti únavě z letních veder“. Podmínkou návštěvy zmíněné kavárny je webová rezervace za 650 jenů (zhruba 130 Kč), ke které dostanete originální plakát formátu A3. Každý host také obdrží jídelní podložku a dále pak jeden papírový podtácek ke každé objednané položce z jídelníčku. V obou polovinách měsíce srpna budete moci vybírat ze třech hlavních chodů, dvou dezertů a sedmi nápojů, celkem vás tedy čeká dvacet čtyři „buněčných“ položek menu. Ceny začínají na 680 jenech (135 Kč) za dezerty „Klobouková panna cotta z bílých krvinek“ a „Makrofágová zmrzlina s překvapením“ a nejdražší je pak jeden z hlavních chodů, a to „Letní zeleninové černé karé silných zabijáckých T-buněk na kamenném grilu“ za 1480 jenů (300 Kč).

Z dalších hlavních chodů zmiňme například jídlo s názvem „Zabalená laskavost bílých krvinek! Hamburský steak s bílou omáčkou“ nebo „Buněčná aktivace s dávkou kyslíku! Studené špagety s rajskou omáčkou z červených krvinek“. K pití si můžete objednat třeba „Kiwi smoothie z dendritických buněk“ nebo „Sodu s příchutí granátového jablka z červených krvinek“. Otázkou je, jak se bude prodávat například dezert „Vafle krevních destiček z krevních sraženin“, protože tyto buňky jsou v anime vyobrazeny jako roztomilé děti, a někteří hosté tak možná budou před objednáním a konzumací řešit morální dilema.

https://www.youtube.com/watch?v=vaYN2pbaFcI

Kromě bohaté nabídky jídla a pití si hosté také budou moci zakoupit drobné zboží s motivy z anime. Jmenovitě pak odznaky, přívěsky na klíče, složky, propisky a plastové podtácky. A jestli v srpnu zrovna nebudete mít cestu do Tokia, můžete si jídla zkusit uvařit i u vás doma. Vypadají vesměs jednoduše a nemusíte být Jukihira Sóma, abyste se mohli zakousnout třeba do šťavnatých červených krvinek.