Seijú dobíhají nemoci

Nepříliš dobré informace otřásly otaku komunitou na začátku víkendu. Nejdříve přišla talentová agentura With Line s tím, že se teprve 24letá seijú Imamura Ajaka rozhodla ukončit svou kariéru ze zdravotních důvodů, a poté bylo oznámeno, že Umehara Júičiró byl hospitalizován kvůli autoimunitní nemoci. Na rozdíl od něj jsme se od With Line nedozvěděli, jaké zdravotní problémy řeší Imamura Ajaka. Sama seijú se pouze vyjádřila, že se jí zdraví zhoršuje už od loňského roku. V anime průmyslu začala pracovat ve svých 20 letech, nejprve měla pouze malé vedlejší role, ale postupně se vypracovala k hlavním hrdinkám. Mezi první z nich patřila Hotaka Mijabi z Absolute Duo, dále ji můžete znát jako Hajamu Teru ze Sanša Sanjó či Amacuki Mičiru z letošního Takunomi.

I Umehara Júičiró nebyl žádný nováček, jeho absence navíc způsobí, že se bude muset na poslední dvě epizody anime Darling in the Franxx vystřídat seijú u Goróa. Tvůrci vsadili na zkušeného Hamana Daikiho. Umehara byl hospitalizován s nemocí, při níž imunitní systém způsobuje otoky na míše a mozku. Naštěstí se nejedná o situaci, která by ho ohrozila na životě, a přibližně za půl roku by měl být opět v kondici. Kdy se však vrátí ke své práci, je zatím otázkou.

Podobné situace nejsou zase až tak neobvyklé a stačí si vzpomenout na zesnulou Macuki Miju, která nás opustila před třemi lety z důvodu neřešeného zápalu plic.