Bližší informace o remasterech Yakuzy

Není dlouho, co společnost Sega oznámila, že přepracuje vizuální stránku her Yakuza 3, 4 a 5. Hlavní producent hry Nagoši Tošihiro se nyní zmínil, že remastery budou hlavně pro nové fanoušky z Evropy a Severní Ameriky. Dále potvrdil, že v remastrované Yakuze 3 nebude žádný cenzurovaný obsah, jako tomu bylo při vydání původní hry. Verze pro západní trh totiž nezahrnovala minihry jako madžong, šogi, návštěvu baru s hosteskami, kvíz, který se týkal japonské pop kultury, a přibližně dalších 20 úkolů. Datum vydání pro Evropu a Severní Ameriku zatím oficiálně potvrzené není.

Upoutávka představuje vylepšenou vizuální stránku. Hra poběží v rozlišení 1080p při stabilních 60 snímcích za vteřinu, zatímco originální verze z roku 2009 vydaná na PS3 běžela při 30 snímcích za vteřinu v 720p. Remaster Yakuzy 3 má vyjít v Japonsku 9. srpna 2018. Čtvrtý díl by měl následovat na podzim 2018 a pátý má dorazit na pulty japonských obchodů na jaře 2019. Všechny díly také vyjdou pro konzoli PS4. Více o vydání na západě se nejspíše dozvíme na blížící se výstavě E3, která proběhne od 12. do 15. června v Los Angeles.

Pro zajímavost bych chtěl zmínit, že se japonský obal hry dočkal jedné zásadní změny: z úst protagonisty zmizela cigareta. Ale jak můžete vidět v teaseru níže, hry samotné se to netýká.

zdroje:   ANN,  Gearnuke