Badminton poprvé ve vlastním anime

Dnes se podíváme na historicky první badmintonové anime. Ve vysílání se objeví již za pár dní v letní sezóně a vypadá to, že se máme na co těšit. Fanoušky a hráče badmintonu v upoutávce určitě zaujme realističnost zpracování, ostatní diváky pak hladkost animace a solidně propracované detaily. Je samozřejmě otázkou, jestli si série tyto kvality udrží až do konce, ale pokud ano, má Hanebado šanci stát se sportovním anime roku.

V hlavních rolích se představí Ówada Hitomi (Alice to Zóroku), Šimabukuro Mijuri a Okamoto Nobuhiko (Ao no Exorcist). Režie se ujal Ezaki Šinpei a v produkčním týmu se objevil také Kišimoto Taku, což je mimo jiné scénárista nejpopulárnějšího sportovního anime Haikjú!!

 

A o čem to vlastně celé bude? Badmintonový klub na střední škole Kitakomači má zapáleného trenéra Tačibanu Kentaróa, ale bohužel také zoufalý nedostatek členů. Z tohoto důvodu se nemůže účastnit soutěží a turnajů. Proto když Kentaró potká neuvěřitelně talentovanou Hanesaki Ajano, pokusí se ji okamžitě získat do týmu. Ajano ale paradoxně badminton nesnáší. Nakonec se ji trenérovi a dalším členům týmu přece jen podaří ke vstupu do klubu přesvědčit, a cesta za mistrovskými tituly tak může začít.