Ze zákulisí hentai her: Rozhovor s manažerkou sociálních médií ve společnosti Nutaku

Ač se to některým nemusí líbit, hentai hry s postupem času stále více nabírají na popularitě. Jedním z jejich největších producentů je společnost Nutaku, která nejen že nabízí zdarma hratelné eroge, ale slouží zároveň jako prostředník pro setkávání hráčů a v poslední době zažívá raketový růst.

Přinášíme vám rozhovor s její manažerkou sociálních médií Nordland o tom, jak se komunita vyvíjí, jaké je to pracovat v hentai společnosti a jaká má očekávání.

I. Život v Nutaku Games

Redakce GoBoiano (GB): Kdo jste?
Nordland (NL): Jsem Nordland a jsem manažerka sociálních médií v Nutaku Games.

GB: Jaké jsou první reakce lidí, když se dozví, že jste žena pracující ve společnosti produkující hentai hry?
NL: Většinou velmi pozitivní. Někdy jsou lidé trochu v šoku, ale rádi vidí ženu pracující v herním hentai průmyslu. Bourá to zažité představy, že tento obor je hlavně pro muže.

GB: Bylo těžké si zvyknout v práci otevřeně mluvit o sexu a hentai hrách? Přece jen je to tabuizované téma.
NL: Pracuji tu více než rok, ale stále si zvykám. Někdy slyším lidi přicházet k mému stolu a rychle zavírám prohlížeč a dokumenty, když v tom si uvědomím: „Počkat! Tohle je moje práce! Můžu to dělat!“. Na druhé straně je pak třeba návštěva hospody s kolegy, kdy se bavíme o našich nápadech pro další hry a jsme při tom až příliš hluční.

GB: Vy sama tyhle hry hrajete?
NL: Ano, samozřejmě. Často některé z nich můžete zahlédnout v našem pátečním vysílání na Twitchi. Rozhodně na hraní nemáme tolik času, kolik byste si mysleli, ale každou z našich her po vydání dohraju do konce. Jsou i výjimky, ke kterým se vracím denně (chci ten bonus za přihlášení!), ale bylo by pro mě hodně těžké věnovat jim tolik času, kolik bych si přála.

II. Hentai komunita

GB: Jaký byl váš první dojem z komunity?
NL: Když jsem začala, byli jsme zbrusu nová firma a měli jsme menší skupinku nadšených fanoušků. Milovala jsem je a dnes je miluju ještě víc! Lidé v komunitě jsou neskutečně zapálení do her i jejich výtvarné stránky. Dokážou doopravdy ocenit, že mají místo, kde můžou být sami sebou a otevřeně a bezpečně se tam mohou vyjadřovat. Spoustu jsem se toho od nich naučila.

GB: Jaká je nejrozšířenější mylná představa o lidech, kteří hrají hentai hry?
NL: Jeden z nejčastějších názorů je, že typický hráč těchto herních titulů je mladý muž vysokoškolského věku s heterosexuální orientací. Ve skutečnosti jsou pravidelnými hráči lidé nejrůznějších ras, vyznání, pohlaví a sexuální orientace. Hry nejsou jen pro konkrétní skupinu hráčů! Je tam něco pro každého.

GB: Myslíte si, že je výrazně méně žen hrajících hentai hry, nebo jsou jen méně výrazné?
NL: Myslím si, že ženy se obecně méně vyjadřují, co je sexuálně láká. Na druhou stranu ale vím, že je jich na Nutaku registrována spousta.

GB: Jakým směrem byste si přála, aby komunita rostla?
NL: Doufám, že se podaří prolomit společenské předsudky okolo hentai her a že se tak tyto hry dostanou do stejné kategorie jako normální porno průmysl. Taky doufám v růst komunity ve chvíli, kdy se lidé přestanou za hentai hry stydět a budou se o nich moci volně vyjadřovat.

III. Všechno kolem her

GB: Které hry byste doporučila nováčkům?
NL: Základ je rozhodně Sacred Sword Princesses. Podle mě je to skvělá hra na uvedení lidí do světa eroge. Hratelnost je výborná a sexuální scény jsou úžasné. Akorát tak, aby vás to chytilo.

GB: Jaká jsou vaše oblíbené hentai hry?
NL: No, jako dítě z devadesátých let jsem se zamilovala do Pocket Waifu (simulátor randění) a jsem lehce závislá na Armor Blitz a Attack on Moe-H.

GB: Kdybyste mohla jakýkoliv film, pořad, knihu nebo hru převést do eroge, kterou byste si vybrala a proč?
NL: Ou, to je záludná otázka. Ráda bych viděla některé mainstreamové hry ve vanilla i hentai verzi. Představte si třeba GTA s realističtějším strip barem.

GB: Která slavná osobnost podle vás pravděpodobně hrála eroge hru a proč?
NL: Samuel L. Jackson. Nevím proč, ale mám ten pocit.
(Poznámka: Samuel L. Jackson otevřeně přiznává, že má rád hentai.)

GB: Nějaké novinky, které byste ráda sdílela s fanoušky GoBoiano?
NL: Ano! Budeme na Anime Expu a budeme tam mít úžasné hosty. A taky se ukážeme na Otakothonu tady v Montrealu. Prosím, jestli budete mít možnost, přijďte se za námi podívat! Taky pracujeme na Nutaku desktopovém klientovi a pro nadcházející rok máme velké plány!

zdroj:   GoBoiano