Pokémon Go přichází s novou aktualizací

Pokémon Go, první velká hra pro mobilní telefony ze světa Pokémonů, se na náš trh dostala v létě 2016 a psalo se o ní všude. Mnoho lidí se obávalo, co se s ní stane, až vyprší prvotní nadšení. Tyto obavy ale byly liché, neboť hra i po roce a půl stále žije. Naposledy jsme se předevčírem dočkali nové aktualizace, která opravuje několik chyb a přidává malé novinky, například možnost filtrovat v PokéDexu podle regionu. Tohoto zlepšení se hráči už notnou chvíli dovolávali, neboť nyní se ve hře kromě první generace nachází i druhá a část třetí.

Dále hra již nějakou dobu obsahuje takzvané raidy, při kterých lze chytit mimo jiné i legendární Pokémony. Ale má to jeden háček — na tyto Pokémony se musí sejít skupinka trenérů, jelikož sám je člověk nemá šanci porazit. Hraní Pokémon Go tak nyní vyžaduje i reálnou interakci s ostatními hráči. Navíc dochází k pravidelné obměně legendárních Pokémonů, kteří se na raidech vyskytují. Například od minulého pátku je možné ulovit vodního legendárního Pokémona Kyogre. Hráči mají možnost jej chytit do čtrnáctého února, poté bude pravděpodobně nahrazen jiným legendárním Pokémonem.

Nicméně s těmito aktualizacemi a novými funkcemi přichází i jedna stinná stránka – zvyšující se náročnost. Mezi její oběti budou překvapivě patřit i uživatelé iPhonů, kteří nemají na svém zařízení dostupnou verzi iOS 11. Těmto hráčům hra od konce února přestane fungovat.

zdroje:   SGCafe,  Polygon