Comiket se nakonec kvůli olympiádě posune

Na oficiálních stránkách akce Comic Market se objevila zpráva, že se v roce 2020 bude „letní“ Comiket konat už na jaře, během svátků Zlatého týdne na začátku května. Je to vůbec poprvé v historii Comiketu, co se bude konat během tohoto data. Sám by měl být navíc součástí větší akce nazvané Dódžin Japan 2020, která se neomezí pouze na Tokio, ale proběhne po celém Japonsku.

S podobným vyjádřením již dříve vystoupila primátorka města, Koike Juriko, podle níž bude část olympiády v létě probíhat i v Big Sight, a tak by tam pro Comiket nebylo místo. Původní, naštěstí zamítnutý plán tokijské radnice byl mnohem horší a v podstatě by znemožnil Comiketu a všem ostatním akcím konání na veletržišti po rok a půl.

Na samotném Big Sight již začaly renovace a ovlivnilo to například loňský letní Comiket, kdy se po dvou dnech zavřela oblast s firemními stánky. Současný zimní Comiket s pořadovým číslem 93 se nezadržitelně blíží, a pokud budete na přelomu roku v Tokiu, od 29. do 31. prosince byste mohli mít o zábavu postaráno.

Infobox
Comic Market neboli zkráceně Comiket je největší současnou otaku akcí pořádanou v Japonsku a podle přehledu stránky Fanzine je i největším festivalem pop-kultury vůbec. V nynější podobě se pořádá dvakrát do roka (v srpnu a prosinci) po tři dny v komplexu Tokyo Big Sight, kdy se po veletržišti každý den projde více než 150 000 lidí.

zdroj:   ANN