Podzimní adaptace Dies Irae

Vizuální novela nazvaná Dies Irae (v překladu „Den hněvu“) se letos na podzim dočká animované adaptace. Ta bude mít podobu televizního seriálu, který se bude vysílat vždy v pátek v 01:05 na stanici TOKYO MX. První epizodou zahájí běh 6. října a další budou následovat vždy po týdnu. S několikadenním zpožděním se anime odvysílá i na stanicích BS11 a AT-X. Na propagační obrázek se můžete podívat vlevo. Dvě zveřejněné upoutávky přikládáme na konci článku. Projekt vede vlastní twitterový účet.

Kudó Susumu se chopil povinností režiséra, jako tomu bylo i v případě filmové trilogie Mardock Scramble a letošního seriálu Minami Kamakura Kókó Džoši Džitenša Bu. Hlavním scénáristou se stal Masada Takaši, jenž napsal i původní vizuální novelu. Původní návrhy postav vytvořil G Júsuke. Pro potřeby animace je překreslil Fukijo Takaaki, který dělal jako pomocný návrhář postav na anime Fúun Išin Dai Šógun. Kuwahara Satoru se stal vedoucím výpravy. Barevnou paletu vybírala Suzuširo Rumiko. Hlavním kameramanem se stal Koniši Jóhei. Projekt produkuje společnost Genco, o animační práce se stará studio ACGT.

Hudební doprovod skládal Jonao Keidži, který složil i hudbu k původní vizuální novele. Hudební produkci zaštiťuje Greenwood. Režii zvuku dostal svěřenu Nemoto Satoru a píseň k úvodní titulkové sekvenci nazpívala Sakakibara Jui. V hlavních rolích uslyšíme seijú jménem Toriumi Kósuke a Sakakibara Jui. Ty doplní Fukuhara Ajaka, Mizusawa Kei, Jaguči Asami, Jasumoto Hiroki, Nabatame Hitomi, Makino Jošina, Nabatame Hitomi a další.

Fudžii Ren se zrovna zotavuje z poněkud ostřejšího sporu se svým nejlepším kamarádem. Ani poté, co je propuštěn z nemocnice, se nemá čas radovat dlouho, neboť svět se nachází v ohrožení řádem čarodějů, který na konci druhé světové války využil lidské oběti k provedení rituálu, jímž si podmanil moc démonů. Je na Renovi, aby se pokusil silám minulosti vzepřít.