Jak to vypadalo na letošním letním Comiketu

Po delší odmlce vám přinášíme informace z Comiketu, největší japonské otaku akce. Ta se s pořadovým číslem 92 opět konala na výstavišti Big Sight v tokijském Ariake. Letos přišlo na 500 tisíc návštěvníků, což je asi o 50 tisíc méně než před půl rokem. Pravděpodobným důvodem bude uzavření části západních hal z důvodu rekonstrukce pro blížící se olympijské hry. Rekord zatím drží letní Comiket 84, na nějž přišlo asi 590 tisíc otaku. Uvedená čísla návštěvnosti jsou pouze odhadem, jelikož na Comiket nepotřebujete vstupenku a pokud člověk navštíví akci všechny tři dny, bude započítán třikrát.

Co se sekce dódžin stánků týče, popularitu jednotlivých sérií za nás zmapoval analytik s přezdívkou myrmecoleon z Univerzity Meidži. Pro svůj žebříček využívá několik zdrojů a jeho hlavním úmyslem je sledovat vývoj popularity jednotlivých sérií. Jak už je celkem zvykem, s přehledem vyhrálo KanColle. Tóhó se i po několika letech nemíní vzdát druhé příčky a těsně se udrželo nad Idolmasterem. Výsledek ostatních sérií si můžete prohlédnout níže.[visualizer id=“66774″]

Nechyběla ani sekce firemních stánků, ve které jsme se dočkali řady nových upoutávek převážně na blížící se podzimní sezónu. Slyšet o sobě nechalo například Saredo Cumibito wa Rjú to Odoru: Dances with the Dragons, které bylo oznámeno před pár dny. Již déle se ví o novém Kino no Tabi, jež na Comiketu představilo novou upoutávku. Slušnou akci uspořádala také Umaru-čan a speciální ilustrací se připomněla například i filmová adaptace vizuální novely Fate/Stay Night: Heaven’s Feel, kde si postavy užívají trochu radosti před nejdrsnější příběhovou linií. Cosplaye a více z Comiketu si můžete prohlédnout pod tagem #c92 na Twitteru.

Kino no Tabi

Himóto! Umaru-čan R

Saredo Cumibito wa Rjú to Odoru
https://www.youtube.com/watch?v=FfxNrs9MQtQ

Fate/Stay Night: Heaven’s Feel

zdroje:   ANN,  Crunchyroll