Televizní adaptace Hóseki no Kuni

bg-pcZačátkem května jsme se dozvěděli o chystané animované adaptaci mangy Hóseki no Kuni (v překladu „Země drahokamů“), která se chystá na letošní rok. Není tomu tak dlouho, co byly otevřeny oficiální stránky projektu, které doplnily podrobnější informace. V první řadě bylo potvrzeno, že se jedná o televizní produkci, již máme očekávat ještě letos; konkrétně na podzim. Na první propagační obrázek se můžete podívat vlevo. Upoutávku přikládáme na konci článku. Projekt rozjel vlastní twitterový účet.

Kjógoku Takahiko se ujal režie, s kterou má zkušenosti ze seriálů jako Love Live! School Idol Project a GATE Džieitai Kanoči nite, Kaku Tatakaeri. Hlavním scénáristou se stal Óno Tošija, v jehož životopise nalezneme projekty Curitama a Subete ga F ni Naru. Návrhy postav nakreslila Nišida Asako, která se podílela i na anime Mórjó no Hako a Active Raid –Kidó Kjóšúšicu Dai Hači Gakari-. Animační práce byly svěřeny CGI studiu Orange, které spolupracovalo například na seriále Dimension W a OVA Under the Dog.

Za aktuálně sedmisvazkovou předlohou stojí kreslířka Ičikawa Haruko, jejíž dílo vychází v měsíčníku Afternoon, který publikuje nakladatelství Kódanša. Manga začala vycházet koncem roku 2012. Vydání prvního svazku doprovázela speciální animovaná reklama. Óhaši Akijo nakreslila obrazový scénář a reklamu i režírovala. O návrhy postav, animační režii i animaci samotnou se postarala Kanó Aja. Produkce probíhala ve studiu Hibari.

Ve vzdálené budoucnosti se zrodila rasa přenádherných bytostí, jejichž přirozená krása by nejednomu člověku vehnala slzy do očí. Tyto půvabné existence se nazývají „drahokamy“ a žijí v neutichajícím sváru s měsíčňany, jimž se zachtělo zmocnit se těchto tvorů nesmírné krásy. Osmadvacet drahokamů se rozhodne bránit. Jednou z nich je i nejmladší z drahokamů, Fosfofylit, která doufala, že bude moci bojovat s nepřáteli, avšak k její smůle na ni připadla povinnost historika.