V létě se vydáme do propasti

abyssV prosinci loňského roku jsme se dozvěděli o chystané animované adaptaci mangy Made in Abyss (v překladu „Stvořen v propasti“), za níž stojí kreslíř Cukuši Akihito. Po úvodním oznámení byly zveřejněny i informace o tvůrčím týmu, hlasovém obsazení, podoby adaptace i datu premiéry. Titul se odvysílá jako televizní seriál, a to v letošní letní sezóně. Na propagační obrázek se můžete podívat vlevo a naa zveřejněnou upoutávku potom uvnitř článku. Animačních prací se ujalo studio Kinema Citrus, které produkovalo seriály Black Bullet a Barakamon.

Režii dostal svěřenu Kodžima Masajuki, jenž režíroval například seriál Monster a film Piano no Mori. Asistovat mu budou Haga Hitoši a Iino Šinja. Haga režíroval krátké jednodílné OVA Sin in the Rain, zatímco Iino režíroval devátou a desátou epizodu anime Barakamon. Hlavním scénáristou se stal Kurata Hidejuki, jemuž se scénáři pomůže Kojanagi Keigo. Kurata stojí za knižní sérií R.O.D i jejími animovanými adaptacemi. Kojanagi napsal scénář k OVA Under the Dog. Návrhy postav nakreslil Kise Kazučika, který vedl produkci filmové série Kókaku Kidótai Arise. Návrhy příšer nakreslil animátor Jošinari Kó, mezi jehož úspěchy patří například rozsáhlé animační i návrhářské práce na seriálu White Album. Výpravu vede Masujama Osamu, jenž spolupracoval na seriálu Higaši no Eden. Kurosawa Masajuki se stal vedoucím střihu.

Hudební doprovod složí Australan jménem Kevin Penkin, jehož tvorbu jsme mohli slyšet v seriále Norn 9: Norn + Nonetto a OVA Under the Dog. Hudební produkci zaštiťuje studio Irma La Douce, kterému asistuje společnost Kadokawa. Zvukovou režii pak dostala svěřenu Jamada Jó, jako tomu bylo i v případě Rjú no Haiša. Hlavních rolí se zhostí Tomita Miju a Ise Marija.

Komplexní jeskynní systém zvaný „Propast“ je posledním neprobádaným místem naší planety. Tajemný nádech tohoto místa již dlouhá léta láká nadšené dobrodruhy a badatele. Jenomže ono to s tím objevováním v Propasti není tak snadné, neboť se v jeskyních i mimo ně vyskytují různorodí živočichové, které není radno provokovat. Náš příběh začíná v okamžiku, kdy dívka Riko při průzkumu Propasti nalezne malého robotího chlapce.