Manga Kakegurui o gamblingu se dočká anime adaptace

KakeguruiKe konci minulého týdne bylo oznámeno, že manga Kakegurui se dočká anime adaptace. Rovnou byla s tím zveřejněna i upoutávka v podobě ilustrace.

Příběh se odehrává na soukromé škole Hjakkaó, na níž je vcelku netradiční studijní plán. Studenti této školy jsou dětmi těch nejbohatších z nejbohatších, proto není zase tolik důležité, jak moc jim jde sport nebo jak se umí našprtat poučky z učebnic. Hlavní je schopnost přečíst svého soupeře a umět obchodovat, což se nejlépe trénuje pomocí gamblení. Vítězové si žijí jako králové a poražení jsou pěkně ždímaní. A do tohoto světa vstupuje protagonistka Džabami Jumeko.

Do režisérského křesla usedl Hajaši Júičiró (Garo: Honó no Kokuin), o scénař se postarala Kobajaši Jasuko (Šingeki no Kjodžin, Claymore). O grafické ztvárnění postav Akita Manabu (Turnover), Animace probíhá ve studiu MAPPA.

Autorem mangy je Kawamoto Homura, o kresbu se postaral Naomura Tóru. Manga začala vycházet na jaře roku 2014 a tento měsíc má vyjít šestý svazek. Kromě anime příběh inspiroval i další dvě vedlejší manga serializace.

zdroje:   SGCafe,  ANN