Říjnový seriál CHEATING CRAFT

CrvQQdVXEAA37Er.jpg largeV úterý 6. září došlo k otevření oficiálních stránek zcela nového animovaného projektu s názvem CHEATING CRAFT (v překladu „Umění podvodů“). Půjde o televizní seriál, jehož premiéry se dočkáme ještě letos v podzimní sezóně. Úvodní epizoda se odvysílá na TOKYO MX v 18:30, a to ve středu 5. října. Anime bude čítat dvanáct epizod, přičemž každý díl poběží deset minut. Seriál je adaptací čínské knižní série Cuopi Išu autora užívajícího pseudonym Gemini Sin Luo. Zároveň se stránkami byl otevřen i twitterový účet.

Na režisérskou sesli se posadil Motonaga Keitaró, jenž se postaral o Jormungand a Katanagatari. Hlavním scénáristou se stal Kóno Takamicu, který pracoval na seriálech Ajakaši a Absolute Duo. Návrhy postav nakreslila Macúra Mai, jako tomu bylo například u anime Uragiri wa Boku no Namae o Šitte Iru. K ruce jí pro vedlejší postavy byla Tanaka Kie, jež navrhovala postavy k seriálu Hundred. Obě zmíněné se ještě s Tanigawó Rjósukem podělí o povinnosti předních režisérů animace. Pozice hlavního animátora byla svěřena Kamogawu Jutakovi. Vedoucím výpravy se stal Ičikura Kei, který jím byl i v případě Magic Kaito 1412. Animační práce dostalo svěřeno studio Blade, pro něž půjde o první samostatnou produkci.

Hudební doprovod skládá Sakabe Gó, jehož tvorba doplňovala anime Date a Live i Kitakubu Kacudó Kiroku. Ebina Jasunori si vyhraje s režií zvuku. Anime produkuje společnost Haoliners Animation. V hlavních rolích uslyšíme seijú jménem Jamaguči Tomohiro (jako Šokacu Mumei), Kugimija Rie (jako Ó Kói) a Namikawa Daisuke (jako Šú Rinu). Ty doplní Hikasa Jóko, Ikeda Džunja, Micuiši Kotono a Ueda Reina. Úvodní píseň „Kasoku suru Trial“ nazpívá kapela Kamen Džoši, zatímco píseň „Welcome Future“ k závěru epizody nazpívá Kusuda Aina.

Vzdělání je vše; alespoň tedy ve světě, který představuje toto dílo. Studenti skládají zkoušky, aby si zajistili solidní vzdělání a s ním i zářnou budoucnost. O poznání hůř na tom jsou ti, kteří zkoušky nesloží. Na ty čekají nekonečné útrapy a opovržení. Ti, kterým to zapaluje, mají, zdá se, od začátku vyhráno, jenomže to by nesměla existovat možnost opisování! Vzorňáci se zoufale snaží usvědčit opisovače, zatímco ti se naopak snaží získat správné odpovědi a potopit šprty. Do toho všeho se ještě připlétají učitelé, kteří pochopitelně stojí na straně vzorných studentů. Ze zkušeben se tak stává nelítostné bojiště několika stran.