Tvůrčí tým ACCA13 odhalen

comment_natsumeV pondělí došlo k aktualizaci oficiálních stránek anime ACCA – 13-ku Kansacuka (v překladu „ACCA – Třináctá dozorčí divize“). O oznámení adaptace stejnojmenné mangy jsme informovali letos v květnu. Webová prezentace byla doplněna o informace o premiéře, obrazové návrhy postav, jména hlavních členů tvůrčího týmu a hlasového obsazení. Dále stránky zveřejnily první upoutávku, na niž se můžete podívat pod článkem. Seriálu se dočkáme příští rok v zimě.

Režie se ujal Nacume Šingo, jenž sloužil jako režisér u projektu Space Dandy a One Punch Man. Hlavním scénáristou se stal Suzuki Tomohiro, který s Nacumem spolupracoval na seriálu One Punch Man. Vedle toho psal scénáře k dílčím epizodám anime Tiger & Bunny a také napsal scénář k filmu Saint Seija: Legend of Sanctuary. Návrhy postav nakreslil Kugai Norifumi, jenž se doposud angažoval především jako animátor případně režisér animace. Takahaši Rjó složí hudební doprovod, jako tomu bylo i u seriálu Ošiete! Galko-čan. Animační práce byly svěřeny studiu MADHOUSE.

V hlavních rolích se jako dozorce Gene Otus představí Šimono Hiro a jako jeho kamarád Nino naopak Cuda Kendžiró. Mezi další členy dozorčí divize patří Glossular (Suwabe Džuniči), Lilium (Jusa Kódži), Spade (Ókawa Tóru), Pastis (Midorikawa Hikaru) a Pine (Jasumoto Hiroki).

Pod předlohou je podepsána autorka Ono Nacume, jejíž nová manga vychází od roku 2013 v měsíčníku Big Gangan od nakladatelství Square Enix. Série v současné chvíli čítá pět svazků. Animovaných adaptací se v minulosti dočkaly již dvě mangy této autorky. V roce 2009 šlo o Ristorante Paradiso, čehož se ujala režisérka Kase Micuko u animačního studia David Production. O rok později pak přišlo Saraija Gojó, které zpracoval režisér Močizuki Tomomi pod střechou studia Manglobe. Děj ACCA se odehrává v království Dowa, které je rozděleno do třinácti divizí, na něž dohlíží organizace zvaná ACCA. Jedním z vnitřních inspektorů organizace je i Jean Otus, na jehož práci se manga soustředí.