Teekjú již poosmé

news_xlarge_tekyu8Ve středu 10. srpna došlo k oznámení, že animovaná adaptace mangy Teekjú se dočká již osmé, dvanáctiepizodní série. K odhalení došlo skrze oficiální stránky, které zveřejnily propagační obrázek k nové řadě. Ta se začne vysílat letos na podzim na televizní stanici Tokyo MX. Web seriálu dále potvrdil návrat tvůrčího týmu i hlasového obsazení z předchozích sérií.

Hlavní tvůrčí silou osmé řady bude opět Itagaki Šin, který se postará o režii, scénář, obrazový scénář, návrhy postav i režii zvuku. O animační práce se postará Itagakiho studio Millepensee, které má kromě Teekjú na svědomí i dvě vedlejší série Takamija Nasuno Desu! a Usakame. Studio dále animovalo hudební videoklip Kanodžo wa Zombie pro kapelu GLAY a v současné chvíli se podílí na nové adaptaci mangy Berserk.

V hlavních rolích se vracejí Hanazawa Kana, Watanabe Jui, Mimori Suzuko a Narumi Kjóko. V dalších rolích se vrátí Kitamura Eri, Išihara Kaori, Mimoru Suzuko, Ogura Jui a Nakašima Juki.

Za předlohou stojí autorské duo Roots a Pijo. První jmenovaný se stará o děj, zatímco druhý má na starost kresbu. První animovaná adaptace byla oznámena ihned po startu mangy v roce 2012. Kreativně ji vedl Itagaki Šin u začínajícího animačního studia MAPPA. V roce 2013 následovaly další dvě série dvouminutových epizod. Čtvrtou sérii už produkovalo Itagakiho nové studio Millepensee, které pokračovalo i se sérií pátou, šestou a sedmou.