Re: Zero se na jaře dočká vizuální novely

10Fanoušci právě vycházejícího anime Re: Zero Kara Hadžimeru Isekai Seikacu mají důvod k radosti. Ke konci minulého týdne totiž společnost 5pb (autoři Steins;Gate, Chaos;Head a dalších) oznámila, že chystá novou hru z tohoto univerza s podtitulem DEATH OR KISS (smrt nebo polibek). Při této přiležitosti byly rovnou spuštěny i oficiální stránky, kde lze vidět siluety všech pěti kandidátek na trůn.

Na oficiálních stránkách ani v samotném oznámení nejsou žádné další informace, nicméně v říjnovém vydání časopisu Megami Magazine najdeme další podrobnosti včetně ilustrací, které si můžete prohlédnout pod článkem v galerii. Hry se dočkají majitelé PS4 a PS Vita příští rok 23. března. V online distribuci bude hra stát 7 560 jenů (v přepočtu 1 800 Kč), krabicová verze jenom o pár stovek jenů více a limitovaná edice bude stát 11 350 jenů (asi 2 700 Kč).

Vizuální novela se odehrává v období, kdy probíhá volba nové královny země. K té příležitosti vznikla soutěž krásy, jejíž výherkyně se může těšit na artefakt, který jí pomůže při snaze o získání trůnu. Bohužel výherní artefakt je ve skutečnosti prokletý a smrtonosnou kletbu schytá protagonista Subaru. Aby se jí mohl zbavit, musí získat polibek od překrásné dívky. Cílem hry je tedy navázat vztah s jednou z postav známých z anime, mezi něž patří Emilia, Ram, Rem, Felt a další.