Chain Chronicle jako filmová trilogie

chain_kvOficiální stránky animované adaptace hry Chain Chronicle pro mobilní telefony, za níž stojí vývojářské studio SEGA, byly nedávno aktualizovány. Celý název adaptace zní Chain Chronicle: Haecceitas no Hikari. K prvotnímu oznámení projektu došlo již v závěru roku 2014. Projekt bude mít podobu filmové trilogie a televizního seriálu. První z filmů půjde do kin ještě letos v sobotu 3. prosince. Druhý na něj naváže příští rok v sobotu 14. ledna a posledního se dočkáme taktéž v sobotu ale 11. února. Premiéra televizního seriálu ještě upřesněna nebyla. Vedle oficiálních stránek byl spuštěn i twitterový účet.

Režie i návrhů postav se ujal Kudó Masaši, jehož návrhy bylo možno spatřit například v anime Maojú Maó Júša a Sabagebu!. Pomocným režisérem mu bude Hanai Hirokazu, jenž dělal na anime Tantei Kageki Milky Holmes TD. Hlavní scénáristkou se stala Mačida Tóko, která stojí za scénáři k Ókami Kakuši a Endride. Střihu se ujala Saitó Akari. Vedoucím výpravy se stal Džinba Daisuke. Hlavním kameramanem je Ogiwara Takeo. Režisérem CGI složky se stal Šinohara Akio. Na animačních pracích spolupracují studia Telecom Animation Film a Graphinica.

Hudební doprovod skládá Kóda Masato, který složil hudbu k seriálům Džunkecu no Maria a Kono Subarašii Sekai ni Šukufuku o!. Režie zvuku byla svěřena do rukou Haty Šódžiho, který spolupracuje s nahrávacím studiem Sound Team Don Juan. O distribuci filmů se postará společnost Showgate. V hlavních rolích uslyšíme Išidu Akiru, Sakuru Ajane, Učidu Maaju, Tojonagu Tošijukiho, Učidu Aju, Imai Asami, Midorikawu Hirarue a další.

Svět žije v relativním poklidu, neboť jej spravují králové, kteří se scházejí na sněmu, kde diskutují o záležitostech svých zemí. Drobné spory a války, tak nepřerůstají v něco většího. Situace se ovšem pro všechny změní v okamžiku, kdy kontinent napadne armáda temných stvůr. Rovnováha míru byla narušena a nyní je třeba čelit záhadnému protivníkovi.