Adaptace románů Mičibiki no Hoši

61aeXAKPojLSpisovatel Okawa Issui se na Twitteru zmínil, že se jeho románová série nazvaná Mičibiki no Hoši (v překladu „Cestu vyjevující hvězda“) dočká adaptace. Webové stránky společnosti Kadokawa následně zveřejnily oficiální oznámení, které informovalo, že půjde o animovanou adaptaci, jejíž premiéru producenti plánují na podzim roku 2018. Podrobnější informace o projektu budou zveřejněny později. Obálky knih vytvořil kreslíř Murata Range, jenž obstaral původní návrhy postav pro anime Ao no Roku-gou, Last Exile a Shangri-La.

Knižní série Okawy Issuie čítá čtyři díly, přičemž první byl vydán v roce 2002 a poslední v roce 2003. Šlo o první Okawovu velkou ukončenou sérii. Autor získal čtyřikrát Cenu Seiun pro literaturu věděcké fikce. První za román Dairoku tairiku (v překladu „Šestý kontinent“) přišla v roce 2004. V roce 2006 byl oceněn za povídku Ró Vohl no wakusei („Planeta starého Vohla“). V roce 2011 následovala další cena za povídku Arisuma-ó no aišita mamono („Milovaný démon krále Arisumy“). Zatím poslední Seiun ocenění získal v roce 2014 za román Kororogi dake kara mokusei toroja e („Z hory Kororogi na jupiterského trojána“).

Děj románu je zasazen do budoucnosti, kdy lidstvo technicky pokročilo natolik, že je schopné rozsáhlých výprav do vesmíru. Při mnoha cestách černou pustinou se naše rasa setkala s mnoha mimozemskými civilizacemi. Po zjištění, že mnoho z nich zaostává v evolučním vývoji, lidstvo založilo Ministerstvo pro podporu mimozemských civilizací. Členové tohoto útvaru pak mají za úkol nenápadně zajistit, aby byly zaostalé rasy schopny dobývat vesmír. A právě to je úkolem Cudžimota Cukasy a jeho tří androidích společnic. Jenomže jejich první setkání s rasou Swarisů nedopadne zrovna nejlépe a co víc, jeho následky pocítí celá galaxie.

head