Další anime vzdá hold Edogawu Rampovi

news_xlarge_tricksterZačátkem června došlo k otevření oficiálních stránek projektu Trickster: Edogawa Rampo „Šónen Tanteidan“ jori (v překladu „Šejdíř – Od Klubu detektivů Edogawa Rampy“). Půjde v první řadě o televizní animovaný seriál, jehož premiéry se dočkáme letos na podzim. Vysílat se bude na televizní stanici Tokyo MX. Oficiální stránky hned po spuštění nabídly pohled na první propagační obrázek, základní jména tvůrčího týmu i hlasového obsazení a upoutávku. Dále byl zprovozněn twitterový účet.

Režie se ujal Mukai Masahiro, který se zhostil i seriálu Čódžigen Game Neptune The Animation z roku 2013. Hlavní scénáristkou se stala Jošida Erika, která psala scénáře k dílčím epizodám anime Tiger & Bunny. Původní návrhy postav nakreslilo tvůrčí duo Peach Pit, které stojí za mangami Šugo Čara! a Rozen Maiden. Jejich kresby pro potřeby animátorů přetvořil Jamada Šinja, jenž dělal jako režisér animace u dílčích epizod seriálu Šigacu wa Kimi no Uso. O animační práce se podělí studia TMS Entertainment a Šin-Ei Animation.

Hudební doprovod složí Hajaši Júki, který se předvedl v anime Haikjú!!, Death Parade a Kiznaiver. V hlavních rolích se představí Ósaka Rjóta a Jamašita Daiki. První zmíněný jako Hanasaki Kensuke a druhý jako Kobajaši Jošio. V dalších rolích uslyšíme mimo jiné Umeharu Júičiróa, Kido Ibuki a Tadokoro Azusu.

Celý projekt nebude zahrnovat pouze animovaný seriál, ale i mangu, divadelní představení a hraný film. Děj bude inspirován sérií detektivních příběhů spisovatele Edogawa Rampy. Již loni jsme se v letních měsících dočkali seriálu vycházejících ze stejné předlohy. Rampo Kitan: Game of Laplace režiséra Kiši Seidžiho se vysílal v programovém bloku noitaminA. Seriál převedl případy Akeči Kogoróa do kontextu moderní doby.