Kaze no Jó ni již není daleko

news_xlarge_kazenoyouni_mainLetos v závěru února byla spuštěna kampaň veřejného financování projektu Kaze no Jó ni (v překladu „Jako vítr“) a to skrze japonskou službu Fundij. Kaze no Jó ni je původně krátká manga z pera kreslíře Čiby Tecuji. Nový projekt se pokoušel o to, získat dostatek finančních prostředků k vytvoření filmové animované adaptace. Za cílovou částku byly zvoleny dva miliony jenů, kterých projekt dosáhl přibližně tři týdny po spuštění. Premiéra čtyřicetiminutového filmu je plánována na 9. července.

Honda Tošijuki, který režíroval film Kappa no Suribači, se ujal vedení celého projektu, režie i rozkresleného scénáře. Hidono Čie přetvořila předlohu do podoby scénáře. Noguči Masacune zajistil režii animace. Návrhy postav zpracoval sám Čiba Tecuja, který se na adaptaci aktivně podílí. Nakagawa Kó složil hudební doprovod, jako tomu bylo i u Basilisk: Kóga Ninpó Čó a Šónen Onmjódži. Dílo je v rukou studia Ekura Animal.

V hlavních rolích se představí Nozawa Masako a Fukuhara Minami. Dvojici doplní jména Jošino Júga, Takeda Hana, Šiono Aine, Čiba Tošija, Asako, Inóe Šiori, Jano Masaaki, Suzuki Reiko, Noguči Juri, Aširo Megu, Asašina Džunpei, Maeda Hiroki, Joši Takajuki a Mijacu Megumi. Doprovodnou píseň nazpívala Macumoto Kana.

Čiba Tecuja publikoval svůj kraťas v roce 1969 a to v časopise Šódžo Friend, jejž publikovalo nakladatelství Kódanša. Časopis v roce 1996 zanikl. Čiba se proslavil příběhy Notari Macutaró, Teppei-kun a především pak dílem Ašita no Joe, na kterém spolupracoval s autorem Kadžiwaró Ikkim. Kaze no Jó ni vypráví o chlapci Sanpeiovi a jeho kamarádce Čijo. Sanpei se přestěhuje do Čijiny vesnice, obdělá tamní zapomenutá pole a posléze zmizí. Čijo však nepřestává čekat na chlapcův návrat.