OVA Furi Kuri se po 16 letech dočká pokračování

furi_kuriNa oficiální facebookové stránce programového bloku Tónami americké televizní stanice Adult Swim bylo oznámeno, že se bude podílet společně se studiem Production I.G. na výrobě nových epizod anime Furi Kuri. Jedná se konkrétně o 12 nových dílů, které budou rozděleny do dvou sezón a budou navazovat na původní OVA z roku 2001. Fanoušci by se nových dílů měli dočkat na přelomu let 2017/2018.

Pro skalní fanoušky se nejedná o žádné překvapení, neboť již v loňském létě společnost Production I.G. oznámila, že získala práva na anime Furi Kuri a že plánuje nové díly. Překvapením nicméně je, že na tvorbu nových dílů bude dohlížet Curumaki Kazuja, jenž stojí za původním námětem a režií. Stejně tak o návrh postav se opět postará Sadamoto Jošijuki. Dále víme, že do režiskérského křesla usedne Motohiro Kacujuki (Psycho-Pass); na další jména si budeme muset počkat, je však pravděpodobné, že na ostatních pozicích se starých jmen nedočkáme.

Původní OVA vypráví o 12letém chlapci Naotovi, jehož život se nenávratně změnil, když do něj vstoupila Haruko, se kterou zažil dobrodružství plná adrenalinu. Nové anime se bude odehrávat několik let po událostech původní série. Protagonistkou je náctiletá dívka Hidomi, jež věří, že ji v jejím průměrném životě nic zajímavého nečeká. To se však změní, když na její škole začne vyučovat nová učitelka Haruko. Brzy poté se město, ve kterém obě žijí, stane terčem útoku a Hidomi v sobě objeví tajemství, které může všechny zachránit. Rozlousknout ho ale může jenom Haruka.

zdroje:   Crunchyroll,  ANN