Kingdom slaví deset let

news_xlarge_kingdum_yamazaki1Manga Kingdom slaví desáté výročí a nakladatelství Šúeiša, pod kterým titul vychází, se rozhodlo oslavit to hraným kraťasem. K této příležitosti nakladatelství otevřelo stránky věnované právě oslavám desátého výročí, na nichž bude krátký tříminutový film v pondělí 18. dubna zveřejněn. Kromě toho se film dostane také na televizní obrazovky ve zkrácené minutové reklamní verzi, která se začne 19. dubna vysílat na Fuji TV. K prvotnímu odhalení dojde v pořadu Arijoši Hiroiki no Daretoku!?.

V hlavní roli válečníka Sina se představí herec Jamazaki Kento, jenž se objevil například ve filmech Another, Heroine Šikkaku a Orange. Natáčení probíhalo v Cheng-tien World Studios v Číně. Děj předlohy je zasazen do Číny, která se nachází v období válčících států (asi 500 let před naším letopočtem) a zaměřuje se na dva chlapce, sirotky Li Sina a Pchiaoa. Sice oba žijí jako otroci, ale i přesto se touží stát mocnými vojevůdci, neboť by si tak ve víru neutuchajících válek byli schopni vydobýt respekt a slávu.

news_xlarge_kingdum_yamazaki2news_xlarge_kingdum_yamazaki4

Manga kreslíře Hary Jasuhisy čítá čtyřicet svazků a dočkala se dvou animovaných adaptací. První zahájila v roce 2012 na televizní stanici NHK, kde vydala na osmatřicet epizod. Režie se ujal Kamija Džun, který vedl animátory studia Pierrot. Rok na to se začalo vysílat pokračování, jehož délka dosáhla devětatřiceti epizod. Režisérem se tentokrát stal Iwanaga Akira, ke změně studia však nedošlo.

news_xlarge_kingdum_yamazaki3