Hráči se dočkají JRPG I Am Setsuna i u nás

setsunaNa západní trh se dostává čím dal více japonských her. Tento trend aktuálně potvrdilo i herní vydavatelství Square Enix, které v upoutávce k JRPG I Am Setsuna prozradilo, že se této hry dočkají i hráči v Evropě a Americe. Datum vydání bylo stanoveno na 19. července, kdy hra vyjde na Playstation 4 a neostrouhají ani hráči na PC, pro které bude hra dostupná na Steamu.

Samotná upoutávka neukazuje žádné záběry ze hry, spíše se snaží hráčům připomenout, jak dobře se kdysi hrály japonské hry na hrdiny a jak hluboce na nás zapůsobily. To není náhodou, neboť I Am Setsuna se snaží navázat na hry ze zlatého období JRPG v 90. letech. Například autoři hry sami zmiňují, že u tvorby bojového systému vycházeli ze hry Chrono Trigger.

Podle oficiální anotace hra popisuje příběh Secuny, mladé ženy s neuvěřitelnou vnitřní silou, a o oběti, kterou musí učinit, aby zachránila lidi na ostrově. Hráč se ponoří do příběhu plného emocí o opravdovém hrdinství, v němž Secuna opouští své rodné město se svými ochránci a vydává se na cestu do vzdálené země.