Fune wo Amu uvidíme na podzim

funewoVe čtvrtek 17. března představil programový blok noitaminA své plány na další rok. Součástí těchto plánů je i animovaná adaptace knihy Fune wo Amu (v překladu „Postavit loď“) spisovatelky Miury Šion, která ji publikovala v roce 2011 pod záštitou nakladatelství Kóbunša. Projektu byly otevřeny oficiální stránky a twitterový účet. Televizního seriálu se dočkáme letos v říjnu na stanici Fuji TV.

Původní návrhy postav zpracovala kreslířka Kumota Haruko, která stojí za mangami Madobe no Kimi, Itoši no Nekokke a Nobara. Její dílo Šówa Genroku Rakugo Šindžú se dočkalo dvou animovaných adaptací. První v podobě dvoudílného OVA, jehož epizody byly přibaleny k sedmému a osmému svazku předlohy. Druhá má podobu stále se vysílajícího televizního seriálu. K odhalení dalších členů tvůrčího týmu dojde později.

Předloha vypráví o přátelích Madžime Micujovi a Nišioka Masašim. První jmenovaný je spíše zamlklý a věčně vážný, druhému z nich nedělá problém mluvit s kýmkoli o čemkoli. Dvojice se společně snaží napsat a vydat nový slovník nazvaný Velká cesta. Kniha inspirovala stejnojmenný film, který měl premiéru v roce 2013. Snímek režíroval Išii Júja.