Bungó Stray Dogs se odvysílá ve dvou částech

bungou_visualLoni jsme začátkem listopadu informovali o chystané animované adaptaci mangy Bungó Stray Dogs. Oficiální webová prezentace projektu byla doplněna o poslední střípky informací, které nám chyběly. V první řadě byl nahrán nový propagační obrázek stejně jako dvě upoutávky ukazující anime v pohybu. Již dříve se vědělo, že půjde o televizní seriál. Nově byla zveřejněna informace, že bude rozdělen na dvě části, přičemž každá bude čítat dvanáct epizod. Prvních dvanáct epizod se odvysílá letos na jaře a zbylých dvanáct přijde na podzim.

O píseň úvodní titulkové sekvence se postará dvoučlenné uskupení GRANRODEO, jehož skladby bylo možné slyšet v úvodu anime Kuroko no Basuke a Togainu no Či. Na endingu k Nanacu no Taizai spolupracovali s kapelou FLOW. Píseň k Bungó Stray Dogs ponese název „Trash Candy“. Na CD vyjde 13. dubna. Závěrečnou píseň nazvanou „Namae o Jobu jo“ nazpívá kapela Luck Life, která poskytla i ending k anime Džundžó Romantica 3. Singl vyjde 11. května.

Vysílat se bude na televizní stanici Tokio MX každé pondělí v 1:05 v noci. První epizoda zahájí 7. dubna. Seriál režisérsky vede Igaraši Takuja. Scénář píše Enokido Jódži. Návrhy postav nakreslil Arai Nobuhiro, který se společně s Kanno Hirokim postará i o hlavní režii animace. Hudební doprovod složil Iwasaki Taku. Animační práce byly svěřeny studiu Bones. V hlavních rolích uslyšíme Mijano Mamorua a Uemura Jútu.