Udon no Kuni v pohybu

udon_teaserVe středu 10. února vyšlo nové číslo měsíčníku Animage, které prozradilo, že se chystá animovaná adaptace mangy Udon no Kuni no Kiniro Kemari (v překladu „Zlatý chlupáč ze země udonu“). V den oficiálního vydání časopisu byly rovněž otevřeny webové stránky seriálu, které zveřejnily první propagační obrázek, informace o formě, tvůrčím týmu a vysílání. Půjde o animovaný seriál, jehož premiéry se dočkáme ještě letos. Epizody budou k vidění na televizní stanici NTV.

Úlohy režiséra se zhostil Ibata Jošihide, jehož zkušenosti zahrnují OVA Ašiaraijašiki no Džúnin-tači. a nedávný seriál Šingeki! Kjodžin Čúgakkó. Scénář dostala na starost Takahaši Nacuko, která dělala i na anime Mojašimon a Ore Monogatari!!. Návrhy postav zajistila Itó Ioriko, která se rovněž postará o hlavní režii animace. Animační práce probíhají pod střechou studia Liden Films.

Předloha vychází v magazínu Comic@Bunch, jejž vydává nakladatelství Šinčóša. První kapitoly jsme se dočkali v roce 2012. Příběh doposud vydal na sedm svazků. Třicetiletý Tawara Šóta se vrací do své rodné vsi, kde mu zemřel otec – provozovatel restaurace s udonem. V restauraci svého otce Šóta k vlastnímu překvapení nalezne malého chlapce, o kterého se rozhodne pečovat. Oba tak začínají nový život.