Mob Psycho 100 v první upoutávce

psycho9. února došlo k předem avizovanému otevření oficiálních stránek animované adaptace mangy Mob Psycho 100, o níž jsme informovali loni v prosinci. Nově spuštěné stránky nabídly informace o hlasovém obsazení a tvůrčím týmu. Rovněž byla nahrána první upoutávka, na kterou se můžete podívat pod článkem. Již z prvotního oznámení jsme věděli, že půjde o televizní seriál, jehož premiéru můžeme očekávat v letošním roce.

Režie seriálu se ujal Tačikawa Juzuru, který stojí za loňským Death Parade, u něhož se podepsal pod základním konceptem, režií i scénářem. Hlavním scénáristou u Mob Psycho 100 bude Seko Hiroši, jenž zajistil scénáře i k Owari no Seraph a Adžin. Návrhy postav zajistil Kameda Jošimiči, který se osvědčil jako hlavní animátor anime Hagane no Renkindžucuši z roku 2009 a režisér animace u One Punch Man. Hudební doprovod složí Kawai Kendži, jehož tvorbu jsme mohli slyšet v seriálech Subete ga F ni Naru a Barakamon.

Produkce probíhá v animačním studiu Bones. V hlavní roli Kagejami Šigea se představí nováček Itó Secuo, který v anime zatím zkusil jenom několik štěků. Jako Reigen Arataka mu bude asistovat ostřílený Sakurai Takahiro. Šigeo vládne zvláštními telekinetickými schopnostmi, které se však rozhodl nepoužívat. Raději by vedl obyčejný život mladého školáka a třeba se sblížil se svou spolužačkou. Jenomže nic z toho kluka bohužel nečeká, jelikož se jeho směrem žene kupa potíží.