Mob Psycho 100 uvidíme v televizi

news_xlarge_mob1Ve středu 2. prosince došlo k oficiálnímu oznámení chystané animované adaptace mangy zvané Mob Psycho 100. Událo se tak skrze speciální „kapitolu“ mangy, která byla zveřejněna na stránkách webového magazínu Ura Sunday, kde jsou běžně publikovány nové kapitoly tohoto díla. Anime bude mít podobu televizního seriálu, který se začne vysílat někdy v průběhu příštího roku. Produkci dostalo na starost animační studio Bones, které má na svědomí seriály jako Kekkai Sensen, Space Dandy a Hagane no Renkindžucuši.

Za předlohou stojí tvůrce ONE, který se stará o děj i kresbu. První kapitola se v Ura Sunday objevila v dubnu roku 2012. Příběh doposud vydal na jedenáct tištěných svazků. Jedenáctý vyšel v pátek 4. prosince. ONE rovněž stojí za webovým komiksem Onepunch-Man, který byl kreslířem Murató Júsukem přetvořen v mangu publikovanou ve webovém magazínu Tonari no Young Jump. Murata na své verzi spolupracuje s ONE a doposud vydal deset svazků. Z Muratovy verze vychází i aktuálně se vysílající animovaná adaptace.

Kagejama Šigeo dokázal od útlého věku ohýbat lžíce a pohybovat předměty, aniž by se jich dotýkal. Postupem času však začal své zvláštní schopnosti užívat méně a méně. Chtěl se tak vyvarovat negativních reakcí, které u lidí vyvolávaly. Šigeo nyní navštěvuje osmý ročník základní školy, chtěl by vést obyčejný život a rád by se skamarádil se spolužačkou Cubomi. Na nic z toho však chudák kluk dost možná nebude mít vůbec čas, jelikož se jeho směrem řítí kopa potíží.

zdroj:   Ura Sunday