Odhaleno originální anime Qualidea Code

qualidea_codeMinulý víkend společnosti Speakeasy a Marvelous spustily webové stránky odhalující nové originální anime Qualidea Code. Spuštění stránek předcházelo oznámení anime na události Jump Festa v Tokiu. Na stránkách si fanoušci můžou přečíst oficiální anotaci příběhu, složení produkčního týmu a je zde k nahlédnutí i první upoutávka.

Příběh se odehrává na Zemi, která byla před několika desítkami let napadena záhadnými nepřáteli, jež jsou označováni jako Neznámí. Několik dětí bylo evakuováno do speciálního zařízení, kde je následně uspali. Když se děti o pár let později probudily, zjistily, že získaly různé nadpřirozené schopnosti. Aby ubránily svět před Neznámými, kteří přicházejí z Tokijského zálivu, rozhodly se vytvořit obranu v mnoha japonských městech.

Za návrhem příběhu stojí společnost Marvelous (produkce anime Tokyo Ghoul) a seskupení Speakeasy, jež je složeno ze tří autorů light novel. Mezi členy patří Sagara Só (Hentai Ódži to Warawanai Neko), Tačibana Kóši (Date a Live) a Watari Wataru (My Teen Romantic Comedy SNAFU).

Do režisérského křesla usedl Kawamura Kenichi (Rozen Maiden), návrh postav pochází z pera autora s přezdívkou Macurjú (Queen`s Blade) a o jejich animaci se postará Tabata Hisajuki (Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works, Jujušiki). Za hudební složkou stojí Iwasaki Taku (Tengen Toppa Gurren Lagann, Noragami). Vše probíhá pod záštitou studia A-1 Pictures.

zdroj:   ANN