DEEN zpracuje čínský webový román

1447924542_1_1_889c914d8d3f1fe04cb99113b76b2f74Japonské animační studio DEEN vydalo na svých oficiálních stránkách zprávu informující o animované adaptaci čínského webového románu Cchung Čchien Jou Cuo Ling Ťien Šan (v překladu „Zde stála hora zvaná Posvátné ostří“), za níž stojí autor užívající pseudonym Kuo Wang Pi Sia. Animovaný seriál samotný ponese název Reikenzan: Hošikuzu-tači no Utage (přeloženo „Hora Posvátné ostří: Hostina hvězdného prachu“). K premiéře dojde již v zimě příštího roku. První epizoda se odvysílá v sobotu 9. ledna na televizní stanici AT-X.

Režie se ujal Suzuki Iku, který vedl projekty jako Moonlight Mile, Weiss Survive a DearS. O návrhy postav se postaral Iino Makoto, pro nějž jde o první zkušenost na této pozici. Doposud pracoval jako animátor a u seriálu Dog Days 3 a Gakkó Guraši! jako hlavní režisér animace. V případě Reikenzanu bude hlavní režisérkou animace Išii Jumiko, která má doposud zkušenosti pouze jako animátorka případně jako režisérka animace pro dílčí epizody. Hudební doprovod složí Kawasaki Rjú, který skládal hudbu pro televizní reklamy. Na produkci se podílejí studia DEEN a čínské Šenzhen Tencent Computer System Company Limited.

V hlavních rolích uslyšíme Jamaguči Juriko a Jonagu Cubasu. V řadách ostatních postav je doprovodí Eguči Nako, Macuda Keničiró, Nišida Masakazu a Nišida Masakazu. Úvodní titulkovou píseň nazpívají Soraru a Mafumafu, zatímco závěrečnou píseň Kakičoco.

Společnosti DEEN i Šenzhen by rády, aby došlo k současnému vysílání v Japonsku i Číně a aby každá měla vlastní jazykovou verzi. Původní webový román zahájil v srpnu roku 2013. O rok později začala vycházet komiksová adaptace. Děj začíná nepříznivým znamením padající komety, která má svět uvrhnout do chaosu. Rodina „Posvátného ostří“ opět zahájí nábor učňů v naději, že se mezi nimi najde vyvolený, jenž by byl schopen zastavit blížící se nebezpečí. Mladík Lu Wang se rozhodne podstoupit zkoušku, aby se sám mohl stát učněm, čímž se dají do pohybu ozubená kola osudu.