Berserk v další animované produkci

mainbgcropNové číslo čtrnáctideníku Young Animal přineslo hned několik novinek týkajících se mangy Berserk. V první řadě byla oznámena nová animovaná produkce, na níž se pracuje. Následovala informace o manze samotné. Ta na čas ustane s publikováním nových kapitol. Předpokládaný návrat na stránky magazínu je léto roku 2016. Po svém návratu má být manga opět vydávána nepravidelně. Posledních šest kapitol vycházelo vždy s měsíčním odstupem.

Co se nadcházejícího anime týče, autor předlohy, Miura Kentaró, oznámení komentoval slovy, že představí Gutse jako „Černého šermíře“. V novém anime se proto můžeme těšit na doposud nezpracovaný materiál z původního příběhu. Miurův komentář potvrdily nově spuštěné oficiální stránky, na nichž se objevil první propagační obrázek s textem „Bezesné noci přicházejí“. První upoutávku máme očekávat na nadcházejícím zimním Comiketu, kde jej představí společnost NBC Universal.

Aby toho nebylo málo, tak se BD restaurovaná verze seriálu Kenpú Denki Berserk dočká nového vydání. Krabice s pětadvaceti epizodami by měla jít do prodeje 20. dubna příštího roku za 18 000 jenů, což v přepočtu činí přibližně 3 500 Kč. K prvnímu vydání na blu-ray discích došlo 18. ledna 2012, kdy celý set stál 25 000 jenů.