Jowamuši Pedal stále nekončí

main1Oficiální stránky animovaného seriálu Jowamuši Pedal zveřejnily oznámení o chystané třetí televizní sérii. Informace byla též přednesena na zvláštním promítání nejnovějšího Jowamuši Pedal filmu. Podrobnosti jako datum vysílání, obsazení nových postav či případné změny ve tvůrčím týmu budou postupně zveřejňovány na webových stránkách seriálu. Pod článkem se můžete podívat na první krátkou upoutávku k nadcházející třetí sérii.

Stejnojmennou mangu, jež stojí seriálu předlohou, od roku 2008 píše i kreslí Watanabe Wataru. Pravidelně vychází každý týden v časopise Šúkan Šónen Champion, jejž publikuje nakladatelství Akita Šóten. První seriálové adaptace se příběh dočkal v roce 2013. V září roku 2014 pak následoval rekapitulační film, na nějž navázal druhý televizní seriál. Dále měl letos v srpnu premiéru film, který fungoval jako vedlejší příběh.

Prozatím všech adaptací Jowamuši Pedal se jako režisér účastnil Nabešima Osamu, který režíroval mimo jiné i seriály D.Gray-man a Zetman. Hlavní scénáristkou byla Jošida Reiko, jež napsala scénář i pro Kaleido Star a Girls und Panzer. Jošida Takahiko se postaral o návrhy postav, stejnou funkci zastal dříve i u anime NHK ni Jókoso! a Ókiku Furikabutte. Hudební doprovod dostal na starosti Sawada Kan, který zajistil ozvučení k mnoha filmům s Doraemonem. Animační práce spáchalo studio TMS Entertainment.