Nášup novinek o Sword Art Online

sao_asunaMinulý týden byl bohatý na informace týkající se Sword Art Online. Pro fanoušky anime je největší zprávou oznámení filmu, fanoušci her zase ocení nové informace o Sword Art Online: Lost Song a oznámení další hry Sword Art Online: Hollow Realization. Za zmínku stojí i halloweenská akce ke hře na Android a iOS s podtitulem Code Register, ze které pochází náhledový obrázek článku.

Film byl oznámen na podzimním festivalu Dengeki Bunko 2015 a společně s tím bylo odhaleno i několik podrobností. Nejzásadnější informací je asi to, že se bude o kompletně nový anime projekt, nebude to tedy obyčejný film rekapitulující série. Nicméně stejně jako na sériích se zde režie ujme Ito Tomohiko, návrhu postav Šingo Adači a za animací bude opět stát studio A-1 Pictures.

Dále jsme se zde objevilo oznámení nové hry s názvem Sword Art Online: Hollow Realization. Společně s tím i vyšla první upoutávka, která nám prozrazuje, že se hry dočkáme v roce 2016 na PlayStation 4 a PlayStation Vita.

Také zde bylo oznámeno, že se dočkáme i nové kolekce soundtracku s prostým názvem Sword Art Online Music Collection, která bude obsahovat 131 skladeb. Obsahovat bude jak skladby ze sérií od skladatelky Kadžiury Juki, tak i nově uveřejněné kousky. To vše vyjde na dohromady čtyřech CD a navíc se dočkáme i bonusového Blu-ray disku se záznamem z koncertu Sword Art Online: Sing All Overtures, jenž se konal prvního února.

A aby toho nebylo málo, tak evropská pobočka Bandai Namco Entertainment začala streamovat upoutávku v angličtině pro hru Sword Art Online: Lost Song (článek na Konatě zde). Upoutávka představuje možnost úpravy vzhledu postav a ukazuje střípky z bitev více hráčů – jak kooperativní boj proti monstrům, tak i PvP (hráč proti hráči) ve formě 4v4 konané v aréně. Samotné hry se dočkáme v Evropě již 13. listopadu na PlayStation 4 a PlayStation Vita.