Mugen no Džúnin míří na filmová plátna

mugen30Japonský informační portál Natalie zveřejnil zprávu o chystané adaptaci mangy s názvem Mugen no Džúnin (v překladu „Ostří nesmrtelného“). Mělo by se jednat o hraný film, který půjde do kin v průběhu roku 2017. Režisérem snímku se stal Miike Takaši. V současné době pracuje na adaptaci mangy Terra ForMars, jež by měla být uvedena do kin v následujícím roce. V hlavní roli šermíře Mandžiho se představí Kimura Takura, který se objevil i ve filmech Učú Senkan Jamato a I Come With The Rain.

Předloha, za níž stojí autor i kreslíř Samura Hiroaki, čítá třicet svazků, přičemž ten poslední uzavírající celý příběh vyšel v prosinci roku 2012. Manga vyšla v souhrnném nákladu přesahujícím pět milionů výtisků. V roce 2008 se dočkala seriálové animované adaptace, kterou režijně vedl Mašimo Kóiči. O scénář se postaral Kawasaki Hirojuki a animační práce obstaralo studio Bee Train.

Původní manga, která začala v měsíčníku Afternoon vycházet již v srpnu roku 1993, vypráví o Mandžim, samuraji, jenž je proklet nesmrtelností. Aby se svého zatracení zbavil, musí odčinit svůj prohřešek. Za každého samuraje, jehož smrt způsobil, hodlá zabít deset mužů operujících za hranicemi zákona. S příslibem vražd rovného tisíce mužů se Mandži vydává na svou pouť… a možná nebude sám.

zdroj:   Natalie