God Eater se dovysílá v zimě

41JI73lvvILAnimovaný seriál God Eater, jež je adaptací stejnojmenné hry pro přenosný herní systém Playstation Portable, ukončil svou televizní pouť devátou epizodou, která se odvysílala v neděli 27. září ve 22:30 na televizní stanici Tokyo MX. V závěru dílu bylo oznámeno, že zbylé čtyři epizody plánované třináctidílné série budou odvysílány až v průběhu nadcházející zimní sezóny. Podrobnosti v příhodném čase upřesní oficiální stránky a Twitter účet. Režisérem seriálu je Hirao Takajuki. Produkce probíhá pod střechou studia ufotable.

Celý produkční proces animované adaptace byl provázen značnými křečemi. První epizoda měla být odvysílána 5. července, ovšem jelikož studio nebylo schopno dodat použitelný materiál, odvysílala televizní stanice místo toho kompilaci již dříve vytvořených propagačních videí na původní hru. Další přestávka ve vysílání přišla 2. srpna, kdy byla místo regulérní čtvrté epizody odvysílána rekapitulace dosavadního dění v příběhu doplněná o několik rozhovorů se seijú z anime. Situace se opakovala ještě 23. srpna a 13. září, kdy opět došlo na rekapitulaci a rozhovory.

Seriál se kvůli těmto čtyřem nouzovým vložkám nevlezl do původního vysílacího plánu celý. Na pevná média si příznivci ještě počkají, neboť první disk obsahující úvodní epizodu půjde do prodeje až 29. října. Následující disky už budou obsahovat epizody dvě, přičemž celkem nás čeká sedm disků. 29. října vyjde rovněž speciální edice prvního disku, k níž bude přibalena fyzická kopie hry God Eater Resurrection pro Playstation 4 a rovněž kód pro stažení téže hry na Playstation Vita.